De Business

Punem punctul pe știi

Meserii expuse la risc sub impactul dezvoltării tehnologiei

joi, 30 iunie 2022, 08:14
1 MIN
 Meserii expuse la risc sub impactul dezvoltării tehnologiei

Managerii din industriile auto şi de petrol & gaze din România, Slovacia şi Ungaria cred că existenţa a 96 de ocupaţii este expusă la risc din cauza revoluţiei digitale, potrivit unui studiu privind impactul tehnologiei realizat de KPMG şi IPSOS şi lansat de Confederaţia patronală Concordia.

Studiul relevă şi direcţiile de migrare a forţei de muncă în interiorul şi în afara companiei. Deşi unele rezultate ale sondajului par contradictorii, ele relevă încă un anume grad de derută în faţa provocărilor:

  • aproape două treimi (64%) dintre cei 1.713 de angajaţi intervievaţi ştiu cât de importantă e tehnologia, dar doar 5% dintre lucrătorii intervievaţi au fost de acord că industriile lor nu mai au nevoie de toţi angajaţii actuali pentru a performa.
  • 6 din 10 angajaţi apreciază schimbările tehnologice ca fiind necesare şi că implementarea lor se face într-un ritm potrivit.
  • totuşi, mai mult de o treime (35%) simt că ritmul este prea rapid şi mai puţin de 10% (în principal în industria petrolului şi gazelor) cred că este cumva prea lent.

Angajaţii din industria Auto resimt mai mult creşterea influenţei tehnologiei în industria lor comparativ cu lucrătorii din industria de Petrol şi Gaze: 61% din angajaţii industriei Auto consideră că schimbările sunt deja prezente în industria lor, comparativ cu 53% dintre angajaţii care lucrează în domeniul Petrol şi Gaze.

Cititi materialul integral pe cursdeguvernare.ro

 

 

Comentarii