De Business

Punem punctul pe știi

Meteorologii îi avertizează pe europeni că ar putea urma o iarnă extrem de geroasă

sâmbătă, 15 octombrie 2022, 10:25
1 MIN
 Meteorologii îi avertizează pe europeni că ar putea urma o iarnă extrem de geroasă

Autoritățile internaționale din domeniul climatologiei au emis o nouă prognoză meteo pe termen lung prin care avertizează că există „o șansă mai ridicată decât cea obișnuită” ca Europa să se confrunte cu un val de frig în această iarnă înainte de perioada Crăciunului, potrivit Politico, preluat de digi24.ro.

Avertizarea este cu atât mai alarmantă cu cât țările europene au de înfruntat o criză energetică din cauză că nu mai au acces la o mare parte din gazul natural importat din Rusia.

Analiștii au spus că Europa are destul gaz pentru a trece peste o iarnă normală, dar, dacă temperaturile joase persistă mai mult decât de obicei, europenii ar putea fi nevoiți să raționalizeze accesul la gaz, ceea ce va afecta industriile și afacerile, în special.

Șansele apariției unui val de frig în acest an, în special în luna decembrie, rămân „foarte reale”, potrivit lui Carlo Buontempo, director al Serviciului Copernicus privind Schimbările Climatice de la Centrul European de Prognoze Meteorologice pe Termen Mediu (ECMWF). Dacă temperaturile joase persistă mai mult decât de obicei, europenii ar putea fi nevoiți să raționalizeze accesul la gaz, ceea ce va afecta industriile și afacerile, în special.

Comentarii