Mihai Chirica şi Victor Ponta au bătut ieri palma: ce planuri au pentru Iaşi şi Moldova?

sâmbătă, 13 octombrie 2018, 01:50
3 MIN
 Mihai Chirica şi Victor Ponta au bătut ieri palma: ce planuri au pentru Iaşi şi Moldova?

Primarul Iaşului a participat la o întrunire strict politică, de partid, a Pro România, formaţiunea fostului premier Victor Ponta. Cei doi au discutat apoi îndelung, separat u ambii au făcut la final declaraţii pentru „Ziarul de Iaşi“. Ce au în vedere cei doi, în privinţa campaniilor electorale viitoare? Se va înscrie sau nu Mihai Chirica în acest partid?

Mişcare interesantă, deşi oarecum aşteptată, pe scena politică locală. Ieri, primarul independent ex-PSD Mihai Chirica a participat la un eveniment strict politic al Partidului Pro România, formaţiune condusă de către fostul şef PSD şi fostul premier Victor Ponta. Edilul-şef al Iaşului a stat circa 20 de minute la reuniune, iar, ulterior, a avut o întâlnire privată cu fostul premier, timp de circa 15 minute. Mihai Chirica a confirmat pentru „Ziarul de Iaşi“ că Ponta i-a făcut o invitaţie să intre în partid, dar, ieri, nu s-a pus problema unei adeziuni.

Chirica: „Va trebui şi eu să mă hotărăsc“

„Politica în statele democratice se face pe o platformă politică, nu doar din calitatea de independent.(…) Va trebui şi eu, la un moment dat, să mă hotărăsc. Mă gândesc că Dumnezeu îmi va ghida paşii acolo unde e mai bine pentru Iaşi, poate şi pentru România, de ce nu. Nu s-a pus problema emiterii unei adeziuni, a fost o discuţie absolut prietenească, în care fostul premier Ponta a spus că, dacă voi fi inte­resat, uşa este deschisă. Ştie că nu-mi poate cere acest lucru acum, înţelege şi de ce“, a spus Mihai Chirica. Primarul a adăugat că a fost prezent la întâlnirea politică întrucât a fost invitat de fostul premier, şi a adus mai multe argumente în acest sens, unul dintre ele fiind faptul că în perioada guvernării Ponta mai multe proiecte ale Iaşului ar fi fost de­blo­cate.

„M-aş prezenta la orice invitaţie venită din partea oricărei alte formaţiuni. Am fost total dezamăgit, din punct de vedere sentimental, că nu am fost invitat la întrunirea PSD de nişte oameni pe care i-am făcut oameni. Ar fi fost de bun simţ, nu ştiu dacă m-aş fi dus, dar cu siguranţă aş fi ţinut cont“, a mai spus Chirica. La rândul lui, Victor Ponta a susţinut că primarul are şan­sa să devină un lider politic regional şi în contextul în care Mol­dova nu are în prezent „voci puternice“ care să se audă la Bucureşti.

Ponta: „Să fie o voce puternică pentru Moldova“

Domnul Chirica are sprijinul nostru pentru proiectele locale, dar are din partea mea un îndemn pe care îl ştie: să fie o voce mai puternică pentru toată Moldova, nu doar pentru Iaşi. Să se exprime nu doar pentru interesul municipiului Iaşi, ceea e normal, aici trebuie să aibă prima datorie, dar vedeţi că nu prea sunt politicieni care să se bată pentru interesele dezvoltării Moldovei“, a declarat Victor Ponta. El a adăugat că Partidul Pro România e pregătit să-l primească pe primar în organizaţia politică în cazul în care Mihai Chirica va dori acest lucru. Însă, în acelaşi timp, fostul premier afirmă că partidul său îl sprijină pe primar chiar dacă acesta va rămâne independent din punct de vedere politic.

Pe de altă parte, demn de menţionat că şeful Pro România Iaşi, Sorin Iacoban (ex-PSD), un apropiat al primarului, a susţinut că filiala locală are 262 de membri, şi a ţinut să precizeze că unul dintre aceştia este generalul în rezervă Vasile Roman, consilier personal al primarului Mihai Chirica. 

 

 

Comentarii