Mineriade

marți, 27 februarie 2018, 02:50
3 MIN
 Mineriade

Nu ar trebui ca PSD să fie scos în afara legii?

Dacă toate persoanele importante trimise în judecată în dosarul ”Mineriada 1990” vor fi condamnate pentru crime împotriva umanităţii, atunci rezultă – o dată în plus -, că FSN (FDSN, PDSR, PSD) a fost/ este un partid criminal.

Pentru cei care nu au prins acele vremuri din primii ani ai deceniului 1990 (sau le-au "uitat”), să pomenim despre bătăile pe care le primeau în plină stradă reprezentanţii opoziţiei, despre materialele vituperante din presă la adresa adevăraţilor disidenţi, despre piedicile ridicate de către instituţiile statului împotriva oricărui demers reformator. Se fura în draci în acea perioadă şi se falimenta întreaga economie naţională – dar alegătorii erau omeniţi cu destule pomeni, pentru a nu interveni deloc în actul guvernării. "(Guvernarea) nu e treaba voastră!”, ne-a explicat de câteva ori Ion Iliescu, iar poporul (în proporţie de 85%) l-a crezut.

Dar când, totuşi, strada – aşa firavă cum era ea -, dădea în clocot, din pricina unor abuzuri flagrante, FSN reacţiona brutal şi ilegal, apelând la tehnici represive temeinic studiate în comunism.

Trimiterea în judecată a personajelor de tristă amintire precum Ion Iliescu (preşedintele de onoare al PSD), Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, plus Virgil Măgureanu, Miron Cozma etc. reprezintă un salutabil act reparatoriu. Ei şi încă mulţi alţii sunt cei care, pentru a-şi păstra puterea uriaşă, dobândită în urma unor alegeri manipulate, s-au dovedit capabili să facă din România, fără niciun fel de scrupul, o ţară bolnavă şi urâtă. Ei sunt cei care, creând un precedent criminal, au transformat întreaga ţară într-un teritoriu lipsit de reguli şi de lege. 

S-ar zice că, trecând aproape 28 de ani de la prima mineriadă, actul justiţiar este tardiv. Eu nu cred asta, fiindcă procesul are mai mult o valoare simbolică, demonstrându-ne faptul că, până la urmă, oricât de târziu, dreptatea câştigă în luptă cu strâmbătatea. 

De aceea, eu sunt convins că – poate în mai puţin de 28 de ani -, îi vom vedea şi pe actualii guvernanţi înfundând puşcăriile patriei pentru trădarea intereselor naţionale ale României. Eforturile pe care le fac pesediştii acum, ajutaţi voios de cozile de topor, de a schimba legile justiţiei în favoarea penalilor, de a descuraja munca pentru a avea tot timpul o armată de pomanagii la dispoziţie, de a rade şi ce a mai rămas din pădurile ţării, de a-şi subordona întreaga administraţie, de a vinde resursele strategice în interes personal, de a compromite viitorul ţării subfinanţând infrastructura din sănătate şi educaţie etc. pot fi considerate nişte mineriade la fel de grave precum cea din iunie 1990.

De fapt, gândindu-mă mai bine, nu ar trebui – date fiind cele foarte grave de mai sus plus trecutul criminal -, ca PSD să fie scos în afara legii, pentru a nu mai aştepta 28 de ani?

Comentarii