Minimum o lună fără tenis

marți, 17 martie 2020, 02:43
4 MIN

 

După ATP, şi WTA a anulat toate turneele din aprilie. Turneele de Grand Slam ale verii sunt în ceaţă. Primii jucători contaminaţi sunt Iaroslava Şvedova şi Bernard Tomic

*WTA a anunţat, ieri, suspendarea tuturor turneelor programate până la 2 mai, în contextul pandemiei de coronavirus. La 2 mai ar urma să înceapă Madrid Open, turneu organizat de Ion Ţiriac. În afara turneelor de la Miami, Charleston, Bogota şi Gudalajara, deja anulate, nu se vor desfăşura la datele programate competiţiile de la Stuttgart, Istanbul şi Praga. O decizie în ceea ce priveşte reluarea activităţii în circuit va fi luată în săptămâna premergătoare Madrid Open. Joi, şi ATP a anunţat că a suspendat toate competiţiile sale pe o perioadă de şase săptămâni. Astfel, până la 20 aprilie nu va avea loc niciun turneu ATP Tour şi ATP Challenger Tour. Sunt afectate de suspendarea circuitului ATP turneele de la Miami, Houston, Marrakech, Monte-Carlo, Barcelona şi Budapesta. De asemenea, ITF a amânat atât turneul final al Fed Cup, programat în perioada 14-19 aprilie la Budapesta, cât şi întâlnirile din play-off-ul Fed Cup, din 17 şi 18 aprilie.

* Dar ce se va întâmpla cu turneele de Grand Slam ale verii?Organizatorii de la Wimbledon au ieşit cu o poziţie oficială despre ediţia din acest an a întrecerii de la All England Club, iar toate variantele sunt luate în calcul. A fost pentru prima dată în acest an când s-a vorbit la nivel al oficialilor despre anularea turneului de la Wimbledon.Organizatorii sunt pregătiţi pentru orice scenariu, dar anularea este din ce în ce mai serios luată în calcul. Pe timp de pace, Wimbledon nu şi-a închis niciodată porţile, ediţia din 2020 putând fi prima anulată. Decizia finală va fi în mâinile autorităţilor britanice, organizatorii de la Wimbledon precizând că vor face aşa cum li se va cere şi cum va fi mai bine pentru toată lumea.

Veştile nu sunt grozave nici de la Paris.Guy Forget (directorul turneului) a discutat cu jurnaliştii de la L'Equipe despre ce s-ar putea întâmpla cu turneul Grand Slam de pe zgură. „Cred că prioritatea numărul unu este sănătatea spectatorilor şi a sportivilor. Luăm în calcul şi studiem fiecare posibilitate. Pot să vă asigur de un lucru, decizia finală nu va aparţine Federaţiei Franceze de Tenis, ci doar Guvernului”, a precizat Forget.

*Kazaha Iaroslava Şvedova şi australianul Bernard Tomic sunt primii jucători de tenis care au intrat în izolare din cauza coronavirusului, ambii fiind suspecţi că ar fi fost expuşi la COVID-19 în călătoriile lor, relatează portalul Tennis Threads. „Salutare din carantină! Multă lume din Kazahstan probabil a auzit că în zborul de la Moscova la Nur Sultan din 12 martie a fost un pasager, zburând de la Milano, care avea coronavirus. Am fost în acel avion”, a anunţat Şvedova, căpitanul echipei de Fed Cup a Kazahstanului, aflată în carantină într-un spital din Nur-Sultan, după ce a fost în acelaşi avion cu o femeie infectată cu coronavirus. Şvedova a explicat că, revenind din Statele Unite, a fost plasată în carantină, ca şi ceilalţi pasageri din zborul amintit. Femeia care a călătorit cu cursa din 12 martie a fost a treia persoană infectată cu coronavirus din Kazahstan.

Australianul Bernard Tomic (27 ani) s-a plasat singur în autoizolare, la Miami, după ce a prezentat simptome de coronavirus. Tomic, care la începutul lunii a participat la un turneu challenger la Monterrey (Mexic), înainte de a călători în Statele Unite pentru Miami Open, anulat ulterior, consideră că a contractat virusul în timpul deplasării sale.”De marţi am început să nu mă simt bine. Aveam deja dificultăţi de respiraţie, iar sistemul meu imunitar era scăzut. Sunt în prezent la Miami, izolat de toată lumea, cum am fost sfătuit. Încă nu am fost testat pentru COVID-19, care am toate simptomele. Cred că l-am luat când am călătorit la Monterrey, săptămâna trecută. Lumea trebuie să iar foarte în serios acest lucru, mai ales acasă în Australia. Nu ştiu cât voi sta izolat sau când voi fi testat”, a declarat Tomic.

 

Comentarii