Ministrul Câciu ţine la secret sinecurile împărţite de Finanţe în CA-urile firmelor de stat

marți, 31 mai 2022, 13:53
1 MIN
 Ministrul Câciu ţine la secret sinecurile împărţite de Finanţe în CA-urile firmelor de stat

Nesimţire: Câciu ascunde numele membrilor CA. Ministrul PSD de la Finanţe ţine la secret numele oamenilor pe care i-a plasat în Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat, deşi aceste informaţii fac parte din categoria informaţiilor publice.

Culmea, Cristian Marin, şeful serviciului Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului de Finanţe, suţine că persoanele numite în Consilii de Administraţie de şeful său nu sunt persoane publice şi nici nu şi-au dat acordul pentru a le fi făcute publice numele şi funcţiile.

Defapt.ro a solicitat ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să comunice lista cu toate persoanele pe care le-a numit în Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat, data la care au fost numite şi pe ce perioadă.

Solicitarea, formulată în baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public, vizează numirile făcute de cele două partide aflate la guvernare, PSD şi PNL, la conducerea societăţilor de stat. Companiile de stat sunt finanţate din banii publici ai statului român, bani pe care îi colectează din taxele şi impozitele românilor. 

Cititi materialul integral pe defapt.ro

 

Comentarii