Miracolul „aerului de munte” din capitală a durat doar o zi

miercuri, 18 martie 2020, 15:44
1 MIN
 Miracolul „aerului de munte” din capitală a durat doar o zi

Miracolul "aerului de munte" din Bucureşti a durat doar o zi. Marţi noapte, senzorii din reţelele de măsurare a calităţii aerului au înregistrat din nou depăşiri foarte mari, multe peste limetele maxim admise, pentru poluarea cu PM10 şi PM 2,5, deşi traficul a scăzut considerabil în ultimele zile. Sursa poluării rămâne în continuare un mister. Ministerul Mediului a anunţat pe pagina de Facebook că explicaţia ar putea fi arderi de deşeuri.

”Posibile arderi necontrolate de deşeuri au loc chiar acum, în zona de sud a Bucureştiului. Echipa de permanenţă a Gărzii Naţionale de Mediu se va deplasa la faţa locului. După caz, colegii noştri vor contacta Poliţia. Vom reveni cu detalii”, au postat reprezentanţii instituţiei pe pagina de Facebook.

Administratorii reţelei independente de monitorizare a calităţii aerului – aerlive.ro – spun că acum depăşirile mari din timpul nopţii nu se mai pot explica prin inversiune termică şi cer o explicaţie Ministerului Mediului şi Gărzii de Mediu.

”Noaptea “Aerul de munte” devine de cosmar! Senzorii aerlive.ro au inregistrat valori ale PM-urilor care au crescut foarte mult fata de valorile din 17 martie, in special la senzorul din Libertatii. Tinand cont ca ieri Ministerul Mediului se lauda cu aer de munte in Bucuresti si ca nu se mai poate explica diferenta foarte mare de valori prin “inversiune termica”, asteptam o reactie a institutiei, una din partea Garda Naţională de Mediu dar si de la Primăria Municipiului Bucureşti!!!”, au postat pe pagina de Facebook administratorii reţelei independente de monitorizare a calităţii aerlive.ro.

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

 

Comentarii