Mircea Lucescu, demis de la naționala Turciei. Contractul său expira în iunie

sâmbătă, 09 februarie 2019, 22:30
3 MIN
 Mircea Lucescu, demis de la naționala Turciei. Contractul său expira în iunie

Mircea Lucescu, 73 de ani, nu va mai fi selecționerul naționalei Turciei. Se zvonise că românul urma să fie înlocuit de turcul Șenol Guneș, 66 de ani, însă acesta a precizat că nu a primit o ofertă și că nici nu intenționează să plece de la Beșiktaș.

UPDATE

Tehnicianul echipei Beşiktaş, Şenol Guneş, despre care se zvonise că ar urma să preia conducerea tehnică a naţionalei Turciei, a declarat că nu a primit o ofertă în acest sens şi că dacă ar primi ar vrea să ajungă la prima reprezentativă, însă nu înainte de a-i expira actualul contract.

“Am spus că dacă aş pleca de la Beşiktaş aş merge la echipa naţională. Aş vrea să ajung la naţională la sfârşitul sezonului, când îmi va expira contractul, nu înainte. Nu mă aştept să fiu demis.Voi face totul ca să rămân. Muncesc pentru ca această echipă să obţină succese. Nu am primit ceva legat de echipa naţională, dar dacă voi primi vom discuta”, a spus Guneş.

Preşedintele clubului Beşiktaş, Fikret Orman, a afirmat că gruparea turcă nu intenţionează să renunţe la Guneş.

“Nu este corect să se vorbească acum despre aceste lucruri. Echipa naţională are la conducere un antrenor valoros, care ne-a făcut campioni în anul în care clubul a împlinit 100 de ani. Iar antrenorul nostru este la conducerea echipei. La finalul sezonului, antrenorului nostru îi va expira contractul. Dacă Lucescu se desparte de naţională şi Şenol Guneş o să vrea să plece, sunt posibile astfel de lucruri… Eu am o relaţie foarte bună cu Şenol Guneş. Nu intenţionăm să renunţăm la antrenorul nostru. La finalul sezonului ne vom aşeza la masă şi vom discuta. Dacă nu îi vor conveni condiţiile noastre, ar putea pleca. Dar este posibil şi să dorească să rămână”, a afirmat Orman, menţionând însă şi faptul că în mai sunt alegeri la clubul Beşiktaş, la care va candida.

TEXT INIȚIAL

Mircea Lucescu, 73 ani, a fost instalat la conducerea primei reprezentative a Turciei în vara lui 2017 şi mai avea contract până în iunie 2019, dar bilanţul său (4 victorii, 6 remize şi 7 eşecuri) i-a determinat pe şefii federaţiei să-l demită. Antrenorul român a fost declarat principalul vinovat, inclusiv de către presa turcă, de eşecul din Liga Naţiunilor, competiţie în care naţionala "ienicerilor" a retrogradat în Seria C.

Înlocuitorul său e turcul Senol Gunes, de la Beşiktaş, el revenind la prima reprezentativă după 15 ani, primul mandat fiind în 2004. Gunes e cel care a dus Turcia până pe locul trei la Campionatul Mondial din 2002, iar acum va debuta în meciul cu Albania din martie, din preliminariile EURO 2020. Presa turcă susţine că va continua în paralel şi pe banca lui Beşiktaş, acordul alături de echipa căruia i-a adus titlul de campioană fiind valabil până la finalul acestui sezon.

Comentarii