Mircea Paşcu, admirator a lui Ceauşescu, a ajuns să facă parte din echipa BNR

miercuri, 19 mai 2021, 09:43
1 MIN
 Mircea Paşcu, admirator a lui Ceauşescu, a ajuns să facă parte din echipa BNR

După Viorica Dăncilă, BNR se pregăteşte să îl angajeze şi pe Ioan Mircea Paşcu, autor de lucrări în care lăuda politica externă a lui Nicolae Ceauşescu. Anunţul referitor la racolarea lui Paşcu a fost făcut de Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. 

„D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relaţii speciale cu ecologiştii din Parlamentul European. Mai spun ceva: va fi angajat şi Ioan Mircea Paşcu, fostul vicepreşedinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică”, a spus consilierul BNR Adrian Vasilescu pentru hotnews.ro.

Cititi si: Numirea Vioricăi Dăncilă la BNR a provocat un val de glume

Newsweek România a scris că în anii ’80, cei mai negri ai comunismului, în care România se cufunda în sărăcie, beznă şi foamete, Partidul Comunist Român îl trimitea pe Ioan Mircea Paşcu în occident pentru a scrie o carte despre „pace“ şi „cursa înarmărilor“, obsesile de la acea vreme, ale lui Ceauşescu. Ioan Mircea Paşcu a publicat cartea „Armele şi politica“, apărută la Editura Politică în 1989. Cartea are un limbaj liniar, cu citate însăilate la fiecare pagină. Pentru a se pune la adăpost, cele mai importante concluzii sunt trase de Nicolae Ceauşescu sau de Partidul Comunist.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii