Mitropolia caută trei preoţi în Iaşi, doi pentru parohii nou înfiinţate

luni, 18 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Mitropolia caută trei preoţi în Iaşi, doi pentru parohii nou înfiinţate

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat că vor desfăşura un concurs întâlnit mai rar în lumea bisericească din capitala Moldovei: se caută trei preoţi pentru a ocupa posturi la biserici din municipiul Iaşi, în cadrul examenului de selecţionare dedicat mediului urban cec va avea loc în septembrie.

În mod concret, se caută doi preoţi pentru parohii nou în fiinţate în oraş şi un preot co-slujitor pentru parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Galata. Astfel, parohiile nou înfiinţate, care nu au nici biserică şi nici casă parohială construită, se află în zona Bucium – cu hramul „Sf. Sofronie” – şi în zona Dacia, cu hramul „Sf. Grigorie Teologul”.

 „Ziarul de Iaşi” a prezentat, în urmă cu o lună de zile, trei poveşti ale unor tineri care au ales să devină preoţi, care a fost motivaţia lor, ce i-a împins spre Biserică şi de ce ar alege astăzi tinerii o astfel de meserie în detrimentul tuturor tentaţiilor care îi înconjoară. Nu toţi provin din familii de preoţi, unii au descoperit că au o dorinţă pentru ajutorarea oamenilor şi către Dumnezeu în viaţa de zi cu zi, dar cu toţii vorbesc despre misiunea şi chemarea fără de care nimeni, spun ei, nu poate fi preot.

CITEȘTE ȘI: Trei poveşti ale unor tineri care explică de ce vor să se facă preoţi.

Comentarii