Moartea femeii în poarta spitalului! Medicii au trimis-o înapoi de unde a venit

miercuri, 25 septembrie 2019, 10:30
2 MIN
 Moartea femeii în poarta spitalului! Medicii au trimis-o înapoi de unde a venit

Caz halucinant la Iași! O femeie a murit după ce a fost trimisă de la un spital la altul și înapoi. Ea nu a mai reușit să ajungă la unitatea medicală de la care plecase inițial și la care urma să revină după ce medicii i-au spus că nu o pot ajuta.

Concret, femeia de 62 de ani fusese internată la Pneumologie, iar medicii de acolo i-au dat o trimitere pentru Spitalul de Recuperare. Pacienta și-a rugat o prietenă să o ducă cu mașina la unitatea medicală. Când a ajuns acolo, medcii i-au spus acesteia că nu este de competența lor să o ajute, cerându-i să facă cale întoarsă.

Prietena bolnavei nu a mai apucat să o ducă înapoi la Pneumologie, găsind-o pe aceasta prăbușită în poarta Spitalului de Recuperare. Paznicul sunase deja la 112. I s-au făcut manevre de resuscitare, dar în zadar. Se pare că victima suferise un stop cardio-respirator. Tragedia s-a petrecut marți seara, în jurul orei 19:15.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Reprezentanții Spitalului de Recuperare au demarat o anchetă internă, precizând că vor fi audiați toți angajații care, marți seară, erau de serviciu la spital. Doru Baltag, directorul medical al unității, a precizat că decedata a fost externată efectiv din Spitalul de Pneumologie la ora 17.00, recomandându-i-se să meargă acasă. Sora sa a constatat, însă, că bolnava nu se simte bine și, în baza unui bilet de trimitere pe care medicul curant i-l oferise pacientei către Spitalul de Recuperare, a mers cu mașina acolo.

La Spitalul de Recuperare, care nu are Secție de Terapie Intensivă, medicul de gardă, Silvia Chiriac, i-a spus surorii decedatei că, procedural, nu o poate interna pe bolnavă. În timpul acestei discuții, femeia a coborât din mașină și a suferit un stop cardio-respirator.

„Internările în spitalul nostru se fac în două modalități: programare, și asta înseamnă internare peste câteva zile sau câteva săptâmâni sau transfer, fiind vorba de o externare și o internare în aceeași zi. Transferul, însă, presupune un dialog între medicul trimițător și medicul primitor. Nu a existat niciun astfel de dialog între colegii de la Pneumoftiziologie și colegii din Secția Medicală de la noi”, a precizat Doru Baltag, director medical la Spitalul de Recuperare.

Acesta a precizat că bolnava suferea de: sindrom de apnee sever, bronhopneumopatie cronică obstructivă severă, diabet zaharat, insuficiență renală cronică, obezitate morbidă, fiecare diagnostic în parte fiind extrem de sever.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii