Momente sfidătoare la meciurile din finala Cupei României. Fanii din ţinutul secuiesc şi unii fotbalişti şi-au dat în petic

vineri, 20 mai 2022, 08:14
3 MIN
 Momente sfidătoare la meciurile din finala Cupei României. Fanii din ţinutul secuiesc şi unii fotbalişti şi-au dat în petic

Meciurile din Cupa România dintre Sepsi şi Voluntari şi cel dintre Sepsi şi Csikszereda la categoria U19 nu au fost lipsite de incidente. Un nou moment controversat s-a petrecut în sportul românesc, de această dată la finala Cupei României, dintre Sepsi şi Voluntari (2-1).

„Vă rugăm să vă ridicaţi, urmează imnul României”, a fost anunţul crainicului stadionului din Giuleşti, moment în care câţiva fani veniţi de la Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele. O parte dintre suporterii lui Sepsi s-au întors cu spatele la imnul ţării noastre, iar apoi chiar au scandat de mai multe ori „Ungaria, Ungaria!” Cei mai mulţi dintre ei s-au comportat civilizat şi au rămas cu faţa la gazon, în aşteptarea partidei de pe stadionul Giuleşti.

Imnul României a fost cântat înainte de finală de Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

„Cu astfel de situaţii nu este de glumit! Facem apel public către autorităţile competente (?) să ia măsurile necesare sancţionarii şi opririi mişcării separatiste din centrul ROMÂNIEI. Noi vom continua ceea ce am început la meciul de săptămâna aceasta şi nu ne vom opri până la soluţionare. Ba chiar vom deveni din ce în ce mai radicali. Vă invitam public, la următorul meci al Universităţii Craiova din deplasare la Sfântu Gheorghe, ca să vedeţi cu ochii voştri, dragi “apărători de patrie”, cum reacţionează acel stadion la intonarea Imnului de stat, la vederea steagului tricolor sau chiar la simplu strigăt “ROMÂNIA!”. Dar probabil ştiţi despre toate acestea deja şi staţi cu mâinile în sân. Vi se pare normal? “No to racism” se aplica unidirecţional? Vreţi repetarea unor evenimente istorice? Doar România! Ca Avram Iancu suntem toţi”, a fost mesajul Peluzei Sud Craiova.

De asemenea, un român nu a ţinut mâna la inimă în timpul imnului, Roland Niczuly (26 de ani), portarul covăsnenilor nu a ţinut mâna la inimă în timpul imnului, Roland Niczuly (26 de ani), portarul covăsnenilor.

Roland Niczuly, portarul Sepsi, nu tine mana la piept in timpul intonarii inmului

Deşi în mod evident nu ştiau imnul, portughezii Tavares şi Marcelo Lopes de la Voluntari au simţit româneşte. Ei au oferit un cadru simpatic, având mâna la piept în momentul intonării imnului naţional.

Portughezii Tavares şi Marcelo Lopes de la Voluntari

Incidente au fost si la meciul dintre Csikszereda si Sepsi. Cu ambele echipe venite din oraşele cu cele mai mari procentaje de populaţie de etnie maghiară din România, meciul nu a fost lipsit de incidente de acest gen.

Imagine de la finala Cupei Romaniei U19

Dacă la începutul partidei doar trei jucători au dus mâna la inimă în momentul intonării imnului naţional al României, la finalul partidei cei de la Csikszereda au intonat imnul aşa numitului Ţinut Secuiesc. După ce puştii de la Csikszereda s-au impus cu scorul de 1-0, împotriva celor de la Sepsi Sf. Gheroghe, aceştia au intonat imnul Ţinutului Secuiesc, alături de cei peste 300 de fani prezenţi pe Stadionul Giuleşti.

SURSA FOTO: gsp.ro si prosport.ro

Comentarii