Mullte și mărunte: Haţegan fluieră la Glasgow

joi, 08 octombrie 2020, 01:43
5 MIN
 Mullte și mărunte: Haţegan fluieră la Glasgow

. La meciul la care va dispune şi de tehnologia VAR, Haţegan îi va avea ca asistenţi pe Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, în timp ce al patrulea oficial desemnat a fost Sebastian Colţescu.În camera VAR se vor afla doi arbitri din Italia, Maco Guida şi Marco Di Bello.Partida Scoţia – Israel este una dintre cele două semifinale ale Grupei C a play-off-ului şi va avea loc joi, de la ora 21.45. Câştigătoarea va întâlni formaţia care se va impune în duelul dintre Norvegia şi Serbia.

 

S-a anulat un cartonaş

Comisia de Disciplină a FRF a decis, ieri, la solicitarea clubului Chindia Târgovişte, anularea cartonaşului roşu primit de Paul Iacob la meciul de săptămâns trecută cu FC Botoşani. Iacob a primit cartonaş roşu în minutul 58, la câteva minute după ce Patache, de la FC Botoşani, a fost lovit în nas şi a părăsit terenul cu ambulanţa. “Clubul nostru îi mulţumeşte lui Andrei Patache pentru spiritul de fair-play de care a dat dovadă, acesta recunoscând după meci că a fost lovit de coechipierul său Alin Şeroni, şi nu de jucătorul nostru, Paul Iacob. Îi dorim însănătoşire grabnică şi să revină cât mai repede pe terenul de joc”, a notat Chindia Târgovişte pe Facebook.

Ganna câştigă

Ciclistul italian Filippo Ganna (Ineos) a câştigat, ieri, „en solitaire” etapa a V-a a Turului Italiei, disputată pe un traseu montan de 225 kilometri, între Mileto şi Camigliatello Silano, în regiunea Calabria. Campionul mondial la contratimp a fost mai rapid cu 34 de secunde decât grupul favoriţilor, în care a fost şi portughezul Joao Almeida (Deceuninck-Quick-Step), ce rămâne cu tricoul roz, rezervat liderului clasamentului general. Filippo Ganna a fost urmat pe podium de austriacul Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe) şi Joao Almeida. Deja învingător în contratimpul inaugural de sâmbătă, de la Palermo, italianul de 24 de ani nu mai câştigase până la actuala ediţie din Giro nicio cursă ori etapă ca profesionist.Succesul său de miercuri vine ca o consolare pentru echipa Ineos, care l-a pierdut marţi dimineaţă pe liderul său, galezul Geraint Thomas. Almeida îi devansează la general pe spaniolul Pello Bilbao (Bahrain-McLaren), cu 43 secunde şi pe olandezul Wilco Kelderman (Sunweb), cu 48 secunde

Se pregăteşte o moţiune

Moţiunea de cenzură împotriva preşedintelui clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a strâns numărul necesar de semnături pentru a fi supusă la vot, informează sport.es. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată, la finalul lunii august, de Jordi Farre, un candidat la preşedinţia clubului, în momentul în care vedeta echipei, argentinianul Lionel Messi, cerea rezilierea contractului său cu Barcelona.”Tocmai am depus o cerere scrisă pentru a solicita un vot de cenzură împotriva lui Josep Maria Bartomeu şi a tuturor membrilor conducerii sale. Ei nu mai pot sta niciun minut în fruntea clubului”, spunea Farre, care considera că anunţul lui Lionel Messi despre dorinţa sa de a părăsi Barcelona este „o dovadă în plus a dezordinii” din cadrul clubului.

Radu nu mai joacă în Serie A

Fundaşul Ştefan Radu a fost exclus de pe lista jucătorilor echipei Lazio pentru Serie A, în schimb figurează pe cea pentru Liga Campionilor, informează presa italiană. Ştefan Radu a părăsit terenul accidentat, în minutul 16, al meciului pe care Lazio Roma l-a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Inter Milano, în campionat.

 

Dinamo nu se opreşte

Atacantul francez de origine senegaleză Magaye Gueye, ultima oară la clubul Qarabag (Azerbaidjan), a semnat un contract pentru următoarele două sezoane competiţionale cu Dinamo Bucureşti, a anunţat gruparea bucureşteană.Născut pe 6 iulie 1990, la Nogent-sur-Marne (Franţa), Magaye Gueye are dublă cetăţenie, senegaleză şi franceză. A început fotbalul în campionatul francez la Strasbourg şi a mai evoluat în carieră la Everton (Anglia), Brest (Franţa), Milwall (Anglia), Adanaspor şi Ankaraspor (ambele în Turcia) şi Qarabag.
 

Antrenorul intră în poartă

Ucraina, privată de trei portari, aceştia fiind testaţi pozitiv cu coronavirus, l-a inclus în lotul pentru meciul amical cu Franţa pe antrenorul portarilor, Oleksandr Şovkovski. Acesta, în vârstă de 45 de ani, s-a retras din activitatea sportivă în decembrie 2016, de la Dinamo Kiev. El a fost internaţional ucrainean în perioada 1994-2012. În lotul Ucrainei se afla un singur portar apt de joc, Gheorghi Buşan (Dinamo Kiev). Andrei Lunin (Real Madrid), Iuri Pankiv (Oleksandria) şi Andri Piatov (Şahtior Doneţk) au contractat coronavirusul. Primii doi au fost testaţi pozitiv, marţi, în Franţa şi izolaţi în hotel, iar Piatov, în Ucraina, săptămâna trecută. 

Panenka, în stare gravă

Fostul fotbalist de legendă Antonin Panenka, autorul celebrei lovituri care îi poartă numele este internat în stare gravă, el fiind la terapie intensivă, a anunţat clubul Bohemians Praga. Gruparea cehă a precizat că Panenka a fost testat pozitiv cu coronavirus. Fostul jucător, în vârstă de 71 de ani, este conectat la aparate care îi susţin funcţiile vitale. Panenka este preşedinte de onoare al clubului Bohemian

Au şi nemţii „naşii” lor

Sediul Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) şi locuinţele mai multor „actuali şi foşti oficiali” au fost percheziţionate, miercuri, în cadrul unei unei anchete a parchetului din Frankfurt pentru evaziune fiscală. Şase foşti şi actuali oficiali sunt vizaţi de anchetă pentru „evaziune fiscală în formă agravată”. Numele lor nu au fost făcute publice. Aceştia sunt acuzaţi că au „declarat eronat cu bună ştiinţă” autorităţilor fiscale veniturile obţinute din publicitatea la meciurile echipei naţionale pentru anii 2014 şi 2015, astfel încât DFB să nu plătească impozite de aproape 4,7 milioane de euro.Peste 200 de anchetatori au fost mobilizaţi pentru percheziţii, care au vizat mai multe locuinţe, în regiunile Hesse, Bavaria, Renania de Nord-Westfalia, Saxonia Inferioară şi Renania-Palatinat.

 

Comentarii