Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe si mărunte: 4XCristina Neagu

GALERIE
neaguu-cristinaa
  • neaguu-cristinaa
- +

 

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a fost declarată, ieri, de forul internaţional de profil (IHF), cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2018, aceasta fiind a patra distincţie de acest fel pentru sportiva tricolora.  Neagu este prima jucătoare din lume care câştigă de patru ori acest titlu din partea federaţiei internaţionale. După anii 2010, 2015 şi 2016, când a primit, de asemenea, cea mai înaltă distincţie individuală din partea IHF, Cristina Neagu este aleasă pentru a patra oară cea mai bună jucătoare a lumii, de această dată pentru anul 2018. Aflată în recuperare, după ruptura de ligamente suferită în timpul Campionatului European din luna decembrie, Neagu a fost nominalizată la acest titlu pentru a cincea oară în carieră. Alături de ea au mai fost nominalizate jucătoarele Ana Viahireva (Rusia), Amandine Leynaud (Franţa), Stine Oftedal (Norvegia) şi Estelle Nze Minko (Franţa).  La masculin, în 2018 a fost ales cel mai bun jucător danezul Mikkel Hansen, pentru a treia oară în cariera sa.

 

Haţegan arbitrează în preliminarii

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce partida dintre echipele naţionale ale Belgiei şi Rusiei, care va avea loc, joi, la Bruxelles, în preliminariile Euro-2020, informează FRF. Meciul contează pentru grupa I de calificare, din care mai fac parte Kazahstan, Scoţia, Cipru şi San Marino. Haţegan va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, în timp ce al patrulea oficial va fi Sebastian Colţescu.

 

FCSB, victorie de grafic

FCSB a învins, duminică seara,  în deplasare, cu scorul de 2-0 (2-0), echipa Astra Giurgiu, în etapa a II-a a play-off-ului campionatului naţional de fotbal Liga I. Au marcat Gnohere  ('29) şi Iulian Cristea ('32), fundaşul fiind la primul gol în tricoul bucureştenilor. De la Astra, a fost eliminat Bejan în min. 74. În urma acestui rezultat. clasamentul play-off-ului este următorul: 1. CFR Cluj – 33 p; 2. CSU Craiova – 29 p; 3. FCSB – 28 p; 4. FC Viitorul – 2p; 5. Astra Giurgiu – 21 p; 6. Sepsi Sfântu Gheorghe  - 19 p.

O nouă achiziţie la CFR

Handbalista din Muntenegru Itana Grbic  a semnat un contract valabil până în vara anului 2021 cu CSM Bucureşti, a anunţat gruparea din Capitală. În vârstă de 22 de ani, ea evoluează pe postul de extremă stângă şi vine de la Buducnost Podgorica, formaţie pentru care a evoluat în 12 partide ale Ligii Campionilor în actuala ediţie şi a înscris de 34 de ori. Itana Grabic a jucat în handbalul “mare” la Vardar Skopje, în Macedonia, echipă cu care a cucerit titlul în competiţia internă şi a ocupat locul trei în Liga Campionilor, în 2015. După cele două sezoane la Vardar, Itana a mers la Buducnost. În ultimii ani, noua achiziţie a “tigroaicelor” este o prezenţă constantă la naţionala ţării sale, pentru care a bifat 38 de selecţii şi a marcat 41 de goluri.

Mitriţă  a spart gheaţa

Alexandru Mitriţă a marcat primul său gol în MLS, în meciul pe care echipa lui, New York City FC, l-a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-2 (1-1), cu Los Angeles FC. Mitriţă a deschis scorul, în minutul 39, după o acţiune personală, dar mexicanul Carlos Vela a egalat, în minutul 43. Ring le-a adus din nou pe gazde în avantaj, în minutul 62, iar  Vela a egalat încă o dată, în minutul 76, din penalty. Mitriţă a jucat tot meciul şi a primit un cartonaş galben, în minutul 90. New York City FC nu a câştigat încă, în acest sezon, dar nici nu a pierdut, înregistrând trei remize în tot atâtea partide.

Messi nu se astâmpără

FC Barcelona a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 4-1 (2-0), formaţia Betis Sevilla, în etapa a XXVIII-a a campionatului spaniol de fotbal LaLiga. Messi a marcat în minutele 18, 45^2 şi 85, iar Luis Suarez, în mintul 63. Pentru gazde a înscris Moron, în minutul 82. Lionel Messi a ajuns la 29 de goluri în acest sezon, în campionat. În finalul meciului de la Sevilla, Luis Suarez a suferit o entorsă la glezna dreaptă. Atacantul uruguayan va fi supus unor investigaţii medicale  pentru a se stabili cu exactitate gravitatea accidentării şi durata de indisponibilitate. În urma acestui rezultat, Barcelona a acumulat 66 de puncte şi conduce detaşat în clasament. Atletico e pe locul II, cu 56 de puncte, iar Real Madrid pe III, cu 54 de puncte.  Betis este pe locul 8, cu 39 de puncte.

“Derby della Madonnina”

Inter Milano a învins, duminică, cu scorul de 3-2 (1-0), formaţia AC Milan, într-un meci din etapa a XXVIII-a a campionatului italian Serie A,  disputat în organizarea echipei AC Milan. “Oaspeţii” au condus cu 2-0 prin golurile marcate de Vecino (‘3) şi De Vrij (’51), Milan a replicat  prin Bakayo (’57), Lautaro Martinez (’67 – penalty) a refăcut diferenţa, iar Musacchio a închis tabela patru minute mai târziu.  În urma acestui rezultat, Inter a urcat de pe locul IV pe locul III, cu 53 de puncte, în timp ce Milan a coborât de pe locul III pe IV, cu 51 de puncte. Lider este Juventus, cu 75 de puncte, iar Napoli este a doua, cu 60 de puncte.

Incidente în derbiul elen

Derbiul campionatului Greciei, Panathinaikos Atena - Olympiakos Pireu din etapa a XXV-a, a fost întrerupt şi nu a mai fost reluat, în minutul 70, din cauza violenţei fanilor, care s-au bătut cu forţele de ordine. Arbitrul german Marco Fritz a decis să oprească meciul la scorul de 1-0 pentru Olympiakos, din cauza gazelor lacrimogene folosite de poliţie în confruntarea cu fanii, în afara stadionului, şi din cauza faptului că suporteri ai gazdelor au invadat suprafaţa de joc. Olympiakos va primi victoria la masa verde, cu 3-0, iar Panathinaikos va fi penalizată cu şase puncte în clasament. La acest meci, disputat pe Stadionul Olimpic din Atena, fanii oaspeţilor nu au avut permisiunea de a asista din tribune.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri