Multe și mărunte: Andone şi Tamaş rămân la Astra

joi, 18 iunie 2020, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Andone şi Tamaş rămân la Astra

 

Clubul Astra Giurgiu a anunţat, ieri, că tehnicianul Bogdan Andone şi-a prelungit contractul, noul acord fiind valabil până la finalul sezonului viitor. De asemenea, jucătorul Gabriel Tamaş a semnal prelungirea contractului până la finalul acestui sezon. “Astra va continua cu antrenorul Bogdan Andone şi în sezonul viitor, 2020-2021, tehnicianul punându-şi semnătura pe un nou angajament cu clubul nostru! Staff-ul său rămâne acelaşi, secunzii Vasile Maftei, Octavian Chihaia, Massimo Stalteri şi Ionuţ Boşneag punându-şi de asemenea semnăturile pe noile contracte cu Astra. Tot astăzi, internaţionalul Gabi Tamaş a semnat prelungirea actualului angajament până la finalul sezonului în curs!”, se arată pe site-ul clubului

 

Botoşani – OK pentru revenire

În urma testelor medicale efectuate în cursul acestei săptămânii, fotbaliştii şi staff-ul tehnic – administrativ al echipei FC Botoşani au fost declaraţi apţi pentru a relua activitatea în Liga 1. Astfel, FC Botoşani va juca sâmbătă, 20 iunie, ora 20.00, partida cu CFR Cluj de pe propriul teren, contând pentru etapa a IV-a play-off-ului. Marţi, 23 iunie, cu începere de la ora 20.00, FC Botoşani va disputa la Craiova, cu Universitatea, meciul restant din etapa a III-a. Partida din etapa a V-a, dintre Gaz Metan Mediaş şi FC Botoşani va avea loc vineri, 26 iunie, cu începere de la ora 20.00. Echipa FC Botoşani a fost oprită de la competiţie după ce medicul echipei a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

.

Primele meciuri din Liga a II-a

Play-off-ul Ligii a II-a va începe cu confruntările UTA Arad – Petrolul Ploieşti, CS Mioveni – FC Rapid şi Turris – FC Argeş, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc miercuri, la Casa Fotbalului. Comitetul de Urgenţă al FRF a decis la 14 mai ca sezonul 2019-2020 al competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor să se încheie cu un play-off între primele şase clasate la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19. Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formaţia de pe poziţia a treia va disputa cu joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1.

Coleman, suspendat provizoriu

Americanul Christian Coleman, campion mondial en titre la atletism, la 100 m, a fost suspendat provizoriu pentru că a ratat un control antidoping la 9 decembrie 2019, a treia astfel de neregulă într-un an, Pe Twitter, Coleman s-a plâns de sistemul folosit şi de faptul că sancţiunile pentru ratarea controalelor pot fi mai mari decât cele pentru dopaj. “Mulţi oameni nu ştiu cât de obositor este procesul de testare antidoping pentru fiecare atlet. Acest proces mi-a provocat mult stres, multe atacuri de panică şi multă anxietate. Prefer să distribui localizarea telefonului meu pentru ca ei să îl găsească oricând”, a scris sportivul. El a precizat că este cel puţin dezamăgit de situaţie. “Eu vreau doar să alerg, dar situaţia aceasta a fost frustrantă, enervantă şi cel puţin dezamăgitoare”. Coleman riscă o suspendare de până la doi ani.

CNCD bubuie FRF

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis,ieri, sancţionarea Federaţiei Române de Fotbal (FRF) cu 5.000 de lei pentru scandări discriminatorii de la meciul România – Spania, din septembrie 2019. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8) La 5 septembrie 2019, naţionala României a fost învinsă de Spania cu scorul de 1-2, pe Arena Naţională, în preliminariile Campionatului European.

 

Bayern, din nou campioană

Bayern München a câştigat titlul cu numărul 30 în Bundesliga, al optulea consecutiv, după ce a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia Werder Bremen, în etapa a XXXII-a a Bundesliga. Lewandowski a marcat în minutul 43. Alphonso Davies (Bayern) a fost eliminat în minutul 79, când a primit al doilea cartonaş galben. Cu două etape şi câteva meciuri rămase de disputat, Bayern conduce în clasament cu zece puncte avans faţă de a doua clasată, Borussia Dortmund. Formaţia bavareză are 76 de puncte, iar Dortmund, de pe locul 2, 66 de puncte şi încă trei meciuri de jucat. Astfel, echipa antrenată Hans-Dieter Flick nu mai poate pierde locul I. Bayern poate face eventul, dacă va învinge, la 4 iulie, pe Bayer Leverkusen, în finala Cupei Germaniei.

 

Comentarii