Multe și mărunte: Au ieşit de la Jurmala

sâmbătă, 27 iulie 2019, 01:43
5 MIN
 Multe și mărunte: Au ieşit de la Jurmala

 

Patricia Ţig (264 WTA) a fost eliminată, ieri, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA International de la Jurmala (Letonia). Ţig a fost învinsă de Anastasia Potapova (64 WTA), scor 4-6, 6-0, 4-6, după două ore 12 minute. Tot în sferturi. În acelaşi turneu a jucat, în sferturi, şi Irina Bara, care a fost eliminată de principala favorită, letona Anastasija Sevastova. Ieri, la Palermo, Irina Begu a fost eliminată, tot în sferturi, scor 4-6, 7-5, 6-7 de către italianca Jasmine Paolini (142)

 

Lochte revine în bazin

Controversatul înotător american Ryan Lochte, sextuplu campion olimpic, va reveni în competiţii după o suspendare de 14 luni pentru încălcarea regulamentului antidoping. Sportivul de 34 de ani va participa, săptămâna viitoare (31 iulie – 4 august), la Campionatele Naţionale ale SUA de la Palo Alto (California), competiţie la care este înscris la şase probe. Lochte speră să poată obţine dreptul de a participa la JO din 2020. Agenţia Americană Antidoping (USADA) a anunţat, la 23 iulie 2018, suspendarea lui Lochte, care a recurs la o perfuzie intravenoasă. USADA s-a sesizat după ce înotătorul a postat, în mai 2018, pe reţelele de socializare, o fotografie în care apare cu o perfuzie. Deşi nu a folosit o substanţă interzisă, sportivii nu pot primi perfuzii intravenoase decât dacă sunt spitalizaţi sau beneficiază de o excepţie.

Djokovic spune pas la Montreal

Tenismanul sârb Novak Djokovic, locul I ATP, şi-a anunţat retragerea de la turneul de 1.000 de puncte de la Montreal, care va avea loc între 5 şi 11 august. Djokovic a precizat că are nevoie de mai mult timp de recuperare după ce a câştigat turneul de la Wimbledon, înainte de a aborda sezonul american pe hard, care va culmina cu US Open, din 26 august. În cariera sa, sârbul a câştigat de patru ori turneul canadian, în 2007, 2011, 2012 şi 2016. Anul trecut, el a fost eliminat de grecul Stefanos Tsitsipas, în optimile de finală. În absenţa liderului ATP, spaniolul Rafael Nadal va fi principalul favorit al Rogers Cup.

Cardoso Dumitru, la Mediaş

Gaz Metan Mediaş l-a prezentat, joi, pe atacantul Nicolao Dumitru Cardoso, în vârstă de 27 ani, cu dublă cetăţenie, italiană şi română, care a semnat un contract pe două sezoane. El s-a născut în Suedia, iar tatăl său este un român care s-a stabilit ulterior în Italia. Nicolao Dumitru Cardoso a semnat cu Napoli la doar 18 ani şi a evoluat la mai multe echipe din Italia, Anglia şi Spania, dar şi la naţionalele de tineret ale Italiei sub 19 şi sub 20 ani. Cardoso a jucat ultima dată la Livorno.

 

Lendl l-a lăsat pe Zverev

Ivan Lendl a decis să pună capăt, ieri, colaborării cu jucătorul german de tenis Alexander Zverev, pe care îl antrena de un an. „Cred în Sacha, este încă foarte tânăr. Cred că va deveni un jucător formidabil. Dar problemele extrasportive pe care le are în acest moment mă împiedică să muncesc aşa cum îmi doresc. Îi doresc tot ce este mai bun pe viitor”, a declarat Lendl. Relaţia dintre cei doi s-a degradat în ultimul timp, Zverev criticând lipsa de implicare a antrenorului său, în timp ce Lendl şi-a sfătuit elevul să se concentreze mai mult pe tenis. Sub conducerea lui Lendl, Zverev a reuşit să obţină anul trecut Turneul Campionilor, cel mai prestigios turneu din cariera sa.

 

CMC se joacă în Qatar

FIFA a anunţat programul Cupei Mondiale a cluburilor, competiţie ce reuneşte campioanele continentale. Partidele se vor disputa între 11 şi 21 decembire în Qatar, ţară care va găzdui şi Cupa Mondială a echipelor naţionale, în 2022. Până în prezent sunt cunoscute patru din cele şapte echipe care vor participa: Liverpool, campioana Europei, Monterrey din Mexic, campioana Concacaf, Hienghene Sport din Noua Caledonie, campioana Oceaniei şi Al Sadd, campioana Qatarului, care va evolua ca reprezentantă a ţării gazdă. Al Sadd şi Hienghene Sport vor juca un meci de baraj, iar câştigătoarea se va califica în sferturi. Urmează să fie cunoscute campioanele Asiei, Americii de Sud şi Africii.

 

Schimbare de antrenor la Muntenegru

Antrenorul francez de origine bosniacă Faruk Hadzibegic a fost numit în funcţia de selecţioner al Muntenegrului, a anunţat federaţia de la Podgorica. El îl înlocuieşte pe Ljubisa Tumbakovic, demis după ce a refuzat să stea pe bancă la meciul cu Kosovo, din preliminariile Euro-2020. Hadzibegic, 61 de selecţii în naţionala fostei Iugoslavii, a jucat în cariera lui de fotbalist la Sarajevo, Betis Sevilla, Sochaux şi Toulouse, iar ca antrenor a pregătit, printre altele, echipele Sochaux, Betis, Troyes, Gaziantepspor, Diyarbakîrspor, Denizlispor, Dijon, Bastia şi Valenciennes. Ca selecţioner, el a mai antrenat naţionala Bosniei-Herţegovina. Faruk Hadzibegic, în vârstă de 61 de ani, va debuta într-o partidă amicală cu Ungaria, la 5 septembrie.

 

Barcelona, venituri şi datorii

FC Barcelona a anunţat cele mai mari venituri din istoria clubului, în valoare de 990 de milioane de euro, în sezonul 2018/2019, în creştere de la 914 milioane de euro, încasările din anul anterior. Veniturile au fost mai mari decât cele preconizate, de 960 milioane de euro. Conducătorii clubului catalan se aşteaptă să depăşească miliardul de euro în 2021.În acelaşi timp, cheltuielile grupării au fost pe măsură, în valoare de 973 milioane de euro. A rezultat un profiti de exploatare de 17 milioane de euro şi un profit net, după taxe, de 4,5 milioane de euro.Datoriile clubului sunt însă destul de mari, de 179 de milioane de euro, dar în scădere, de la 247 de milioane de euro.

 

 

Comentarii