Multe și mărunte: Bratu, în locul lui Mutu

marți, 10 august 2021, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Bratu, în locul lui Mutu

 

Fostul atacant Florin Bratu a preluat naţionala Under 21, pe care o va conduce pentru următorii doi ani de zile, având ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice din 2024. Florin Bratu are 14 selecţii în echipa naţională pentru care a marcat de două ori. Ca antrenor, a activat la Dinamo U19, cu care a câştigat Liga Elitelor în 2017, la România U18, Dinamo Bucureşti, Aerostar Bacău, Turris Oltul şi Concordia Chiajna. Viitoarea naţională U21 a României va începe pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România şi Georgia, în luna septembrie. Calificată deja la EURO 2023 din postura de ţară gazdă, România U21 va disputa primele două partide amicale, cu Anglia, pe 3 septembrie, şi cu Georgia, pe 7 septembrie.

Atleţi fără vârstă

Stadionul „Iolanda Balaş-Sotter” din Capitală a găzduit concursul naţional de sărituri şi probe neclasice rezervate atleţilor veterani. La acest concurs care a adunat peste 50 de sportivi din ţară, au participat şi trei atleţi masters de la CS Politehnica. La categoria ^50 de ani, Mariana Pârju a câştigat probele de 300 m şi prăjină. La ^55 de ani, Marian Mîrza a câştigat triplusaltul şi a luat locul III la lungime, iar la ^35 de ani, Ionuţ Pârju s-a clasat le locul I la 3000 m. Următoarele competiţii pentru atleţii veterani sunt campionatele naţionale de pistă (Bucureşti, 28-29 august) şi Balcaniada de la Korcë (Albania, 17-19 septembrie)

Examen greu în Elveţia

Astăzi, de la ora 21:30, CFR Cluj întâlneşte formaţia locală Young Boys, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. În meciul disputat la Cluj, scorul a fost de 1-1, astfel că are nevoie de victorie în capitala Elveţiei, pentru a avansa pe traseul Ligii Campionilor. „Probabil că voi juca tot cu trei fundaşi centrali. Meciul practic începe de la 0-0, golul din deplasare nu mai contează, poate ajungem la lovituri de departajare. Trebuie să fim precauţi, dar nu am venit să ne predăm, să bag autobaza în poartă. Dacă nu punem probleme, va fi greu să pleci cu un rezultat pozitiv”, a spus antrenorul Marius Şumudică. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Turcia, avându-l la centru pe Cuneyt Çakîr şi va fi transmisă de Prima TV

Meci cu scântei la final

Formaţia Farul Constanţa a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Sepsi OSK, în etapa a patra a Ligii I. Unicul gol al meciului a fost marcat de Jefte Betancour, în minutul 49. În ultimul minut al meciului, antrenorii Gheorghe Hagi şi Leo Grozavu au fost trimişi în tribune. Cei doi au părăsit terenul după îndelungi discuţii cu arbitrii.Până la acest meci s-au mai disputat partidele: FC Botoşani –UTA 2-1; CS Mioveni -CFR Cluj 0-1; Academica – FCU Craiova 1-2;FC Argeş-Rapid 0-1; Chindia Târgovişte – Dinamo 1-0; FCSB – Gaz Metan Mediaş 2-1.

Mogoş, alături de Nedelcearu

Fundaşul Vasile Mogoş a semnat un contract cu echipa Crotone, unde va fi coleg cu Ionuţ Nedelcearu, a anunţat clubul italian. Mogoş, născut la 31 octombrie 1992, a jucat de-a lungul carierei la echipe precum Real Vicenza, Reggiana, Ascoli, Cremonese şi Chievo Verona. El a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2024.
 

Ultimul meci, cu Olanda

Naţionala de rugby a României va întâlni în ultimul meci al ediţiei 2021 a Rugby Europe Championship (REC), reprezentativa Olandei, pe 13 noiembrie, a confirmat luni Rugby Europe, federaţia europeană de profil. Meciul cu Olanda a fost programat iniţial pentru 3 iulie, însă a fost mutat pentru că „Stejarii” au jucat în acea zi un meci-test la Bucureşti contra puternicei reprezentative a Argentinei (17-24).

Olanda se află în premieră în Rugby Europe Championship, învingând în mai, în meciul de play-off, Belgia cu 23-21. În ierarhia mondială, România ocupă în prezent locul 18, iar Olanda este pe 24.

 

 

Barcelona, fluierată pe „Nou Camp”

FC Barcelona a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa Juventus, într-un meci amical, contând pentru Trofeul Joan Gamper. Acesta a fost prima partidă disputată de Barça după anunţul plecării vedetei Lionel Messi. În ciuda victoriei categorice, prin golurile marcate de Depay, Braithwaite şi Puig suporterii catalani şi-au exprimat tristeţea şi nemulţumirea faţă de plecarea vedetei lor preferate. După cum a notat cotidianul spaniol Mundo Deportivo, foştii colegi ai lui Lionel Messi au fost fluieraţi. Samuel Umtiti, care a acumulat accidentări în ultimele luni, şi Miralem Pjanic, pe care Ronald Koeman nu mai contează cu adevărat, au fost vizaţi în mod special.

Yakin, selecţioner al Elveţiei

Antrenorul Murat Yakin a fost numit selecţioner al Elveţiei, în locul lui Vladimir Petkovic, care a preluat conducerea tehnică a echipei Bordeaux. Fost tehnician al echipei FC Basel, cu care a câştigat campionatul în 2013 şi 2014, Murat Yakin şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale de antrenor în ţara natală. El are o singură experienţă în străinătate, în Rusia, la Spartak Moscova, cu care a terminat pe locul şase în campionatul intern. Fost internaţional elveţian, Yakin, 46 de ani, a mai antrenat pe FC Thun, FC Luzern, FC Schaffhausen, Grasshopper şi FC Sion.

 

Comentarii