Multe și mărunte: Candidatură onorantă pentru Vasile Cîtea

miercuri, 13 aprilie 2022, 01:43
6 MIN
 Multe și mărunte: Candidatură onorantă pentru  Vasile Cîtea

 

 Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, se numără printre candidaţii la un post de membru în Consiliul Director al Confederaţiei Europene de Box (EUBC), la alegerile programate în data de 30 aprilie, potrivit site-ului forului continental. Cîtea este în prezent membru în Comitetul Executiv al EUBC. Pentru un loc în Boardul Director candidează nu mai puţin de 15 persoane. Cinci candidaţi se vor înfrunta pentru postul de preşedinte al organizaţiei, ocupat în prezent de italianul Franco Falcinelli.

Flăcări înainte de derby

 FCSB a învins, luni, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-0 (2-0), echipa FC Voluntari, în ultimul meci al etapei a IV-a din play-off-ul Ligii I şi s-a apropiat la cinci puncte de liderul CFR Cluj. Golurile au fost marcate de Olaru ('5), I. Stoica ('26) şi Fl. Tănase ('70, '78). Clasament play-off; 1. CFR – 45 p; 2. FCSB – 40 p; 3. CSU Craiova – 36 p; 4. Voluntari – 30 p; 5. Farul – 28 p; 6. FC Argeş – 24 p. Duminică, în ultima etapă a turului play-off, CFR şi FCSB se întâlnesc pe stadionul din Gruia.

 

Remiză în derby-ul de la Sibiu

FC Hermanstadt a remizat, ieri pe teren propriu, la Mediaş, scor 0-0, în meciul cu Universitatea Cluj, din etapa a IV-a a play-off-ului Ligii a II-a.În prima confruntare a etapei, sâmbătă, Petrolul a învins în deplasare Concordia Chiajna, scor 1-0, iar duminică, CSA Steaua a remizat, scor 0-0, pe terenul Unirii Slobozia. Clasament play-off: 1. Petrolul – 54 p; 2. FC Hermannstadt – 49, 3. Universitatea Cluj – 48p; 4. CSA Steaua – 42 p; 5. Concordia – 40, 6. Unirea Slobozia – 35.

 

Bronz pentru Laura

Sportiva Laura Ilie a terminat pe locul III în proba de puşcă aer comprimat 10 m la etapa de Cupă Mondială de la Rio de Janeiro. Laura, legitimată la CS Dinamo, a adunat 260.2 puncte şi a urcat pe podium după Anna Janssen (Germania) – 262.6 p şi Oceanne Muller (Franţa) – 261.7 p. Laura Ilie, antrenată Olimpiu Marin, a ocupat locul patru în calificări, cu 628,1 puncte. Competiţia punctează deja pentru calificarea la JO Paris 2024.

Un Colan pentru un pistolar

Corneliu Ion, multiplu medaliat la tir la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene, a fost onorat, ieri, în cadrul Adunării generale a COSR cu Colanul de Aur. Două medalii olimpice (aur şi argint), trei mondiale şi patru europene, alături de recorduri mondiale „sunt mărturiile trecerii sale prin istoria sportului românesc”, arată COSR. Ion a primit Colanul de Aur din partea actualului preşedinte al COSR, Mihai Covaliu, şi în prezenţa a peste 80 de membri cu drept de vot, a ministrului Sportului, Eduard Novak, a membrului CIO Octavian Morariu şi a secretarului general al COSR, Gheorghe Boroi.

 

Marinică, fruntaşul din Malawi

Federaţia de Fotbal din Malawi (FAM) l-a demis pe selecţionerul Meck Mwase din cauza rezultatelor slabe înregistrate în preliminariile Cupei Mondiale şi l-a numit în locul său pe tehnicianul Mario Marinică. Mwase a pregătit echipa naţională la meciurile din preliminarii, pierzând cinci din cele şase jocuri disputate. Marinică era de mai mult timp director tehnic al forului din Malawi, când conducerea FAM i-a încredinţat, în decembrie trecut, postul de selecţioner pentru perioada Cupei Africii pe Naţiuni, din ianuarie-februarie, şi l-a numit pe Mwase colaborator al românului. După turneul final din Camerun, Marinică, 57 de ani, a revenit în funcţia de director tehnic şi locul său urma să fi ocupat din nou de Mwase, dar FAM s-a răzgândit şi a încheiat contractul cu fostul selecţioner.Mario Marinică a antrenat în Liga I echipe precum Gloria Buzău, Sportul Studenţesc, FC Argeş sau Rapid.

Trei români în Turul Turciei

Ciclistul belgian Jasper Philipsen (Alpecin) a câştigat marţi, la sprint, etapa a III-a a Turului Turciei, care a avut loc pe distanţa de 117 km, între Eşmer şi Izmir, şi a preluat şefia clasamentului general al competiţiei. Philipsen (24 ani) a fost urmat, în acelaşi timp, de australianul Kaden Groves (Bike Exchange) şi spaniolul Miguel Angel Fernandez GLC). Cicliştii români Eduard-Michael Grosu (Drone Hopper), Cristian Răileanu (Sakarya BB) şi Serghei Ţvetcov (Wildlife Generation) s-au clasat pe locurile 15, 85, respectiv 113, având acelaşi timp cu Philipsen. În ierarhia generală, lider este acum Philipsen, urmat de Groves (^2) şi de Fernandez (^18).

În altă ordine de idei, Matteo Malucelli (Echipa Naţională a Italiei) a câştigat surprinzător prima etapă din Turul Siciliei. Italianul i-a devansat la sprint pe conaţionalii Matteo Moschetti (Trek Segafredo) şi Filippo Fiorelli (Bardiani).

 

Clijsters la a treia retragere

Kim Clijsters a anunţat, marţi, pe reţelele de socializare, că se retrage din activitatea de jucătoare de tenis, pentru a treia oară. Clijsters, 38 de ani, a revenit a doua oară în tenis în 2019, dar pandemia de coronavirus şi mai multe accidentări au împiedicat-o să ajungă din nou în vârful tenisului feminin. Ea a disputat numai cinci partide, toate pierdute, înainte de a spune din nou adio sportului în care a performat. Kim Clijsters, fost lider WTA, care a câştigat US Open în 2005, s-a retras prima dată în 2007, pentru a-şi întemeia o familie. Ea a revenit pe teren, în 2009, şi a mai câştigat trei turnee majore, de două ori US Open şi o dată Australian Open, înainte de a se retrage iar, în 2012.

 

Scandalul transferurilor ilegale din Italia

Un an de suspendare a fost cerut, ieri, împotriva preşedintelui clubului Juventus, Andrea Agnelli, şi unsprezece luni împotriva preşedintelui grupării Napoli, Aurelio De Laurentiis, chemaţi în faţa justiţiei sportive italiene pentru presupusă fraudă contabilă în timpul transferurilor de jucători. Unsprezece cluburi, dintre care cinci din Serie A, sunt judecate, începând de marţi dimineaţă, de comisia disciplinară a federaţiei italiene, fiind acuzate că au „înregistrat câştiguri de capital şi drepturi de transfer pentru valori mai mari decât cele autorizate”, potrivit Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC). Cluburile în cauză riscă în principal o amendă. Dar cei aproximativ 60 de manageri şi reprezentanţi care au fost deferiţi în nume personal ar putea putea primi sancţiuni care pot ajunge până la suspendare.

 

Rincon, în stare gravă

Fostul mijlocaş al Real Madrid şi căpitan al Columbiei Freddy Rincon se află la terapie intensivă, iar starea sa de sănătate este „foarte critică”, în urma unui accident rutier de luni în Cali (sud-vestul ţării), potrivit unui medic de la clinica Imbanaco Grupo Quironsalud. Fostul jucător în vârstă de 55 de ani „a fost operat timp de două ore şi 45 de minute şi prognosticul său vital este angajat”. Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat anterior că Rincon a sosit cu o „leziune cerebrală traumatică gravă”. Accidentul a avut loc în jurul orei 4:00, când un autobuz din sistemul de tranzit din Cali şi „un autoturism care transporta patru pasageri, condus de Rincon s-au ciocnit”, potrivit lui Edwing Candelo, subsecretarul local pentru mobilitate. Supranumit „El Coloso” (colosul), Rincon a fost una dintre vedetele echipei naţionale a Columbiei în timpul Cupei Mondiale din Italia din 1990.
 

 

Comentarii