Multe și mărunte: Debut bun pentru dinamovişti

sâmbătă, 18 septembrie 2021, 01:43
5 MIN
 Multe și mărunte: Debut bun pentru dinamovişti

 

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a învins  pe teren propriu formaţia poloneză Lomza Vive Kielce, scor 32-29 (16-12), în primul meci din grupa B a Ligii Campionilor. Pentru Dinamo cele mai multe goluri au marcat Nantes Campos 11 goluri şi Bizău 7. Dinamo Bucureşti va juca următoarea partidă în deplasare, cu titrata echipă Paris Saint Germain, în 23 septembrie. În celelalte meciuri ale grupei s-au înregistrat, în prima rundă,rezultatele: SG Flensburg – FC Barcelona 21-25, HC Motor Zapirijjia (Ucraina) – FC Porto 30-27 şi Veszprem – PSG 34-31.

Medalii balcanice la tenis de masă

Echipele României au câştigat medaliile de aur, la feminin, şi de argint, la masculin, joi, la Campionatele Balcanice de tenis de masă pentru seniori de la Albena (Bulgaria). Echipa feminină, compusă din Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi Alina Zaharia, a câştigat cu 3-0 toate cele patru meciuri, cu Turcia, Bulgaria, Albania şi Bosnia-Herţegovina. Bulgaria s-a clasat pe locul secund, iar Turcia a completat podiumul. La masculin, România (Alin Spelbuş, Alexandru Manole, Cristian Chiriţă) a câştigat meciurile cu Bulgaria (3-0) şi Italia (3-2), în Grupa B, apoi a învins Albania în sferturile de finală (3-0), în semifinale a trecut de Serbia (3-0), dar a fost învinsă în finală de Turcia cu 1-3 Serbia a obţinut medaliile de bronz.

Poenaru, în locul lui Teja

Antrenorul Ilie Poenaru, în vârstă de 44 ani, a semnat ieridupă-amiază un contract valabil pentru un sezon cu echipa de fotbal Gaz Metan Mediaş, a anunţat clubul pe pagina sa de Facebook. Poenaru şi-a reziliat miercuri contractul cu Academica Clinceni, ultima clasată, la care se afla din 1 ianuarie 2018. Ilie Poenaru şi-a început cariera de antrenor la FC Voluntari, ulterior a preluat echipa Under-19 a clubului Dinamo, iar de la începutul anului 2018 s-a aflat la conducerea formaţiei Academica Clinceni. La Mediaş, Poenaru îl înlocuieşte pe Mihai Teja, care s-a despărţit, tot miercuri, de Gaz Metan.

Sorana a dezamăgit în sferturi

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă de italianca Jasmine Paolini cu 4-6, 6-4, 1-6, ieri, în sferturile turneului WTA de la Portoroz (Slovenia), dotat cu premii totale de 189.708 euro. Cîrstea (31 ani, 40 WTA), a patra favorită, s-a înclinat după circa două ore de joc (2 h 06 min). Românca a făcut un meci ciudat, fiind condusă în fiecare set cu 0-3 de adversara sa. În primul act, Cîrstea a reuşit să revină, a egalat, 3-3, au urmat trei game-uri albe iar Paolini (26 ani, 87 WTA) a reuşit un nou break, câştigând setul cu 6-4. În setul al doilea, după 0-3 şi 3-3, Cîrstea a fost cea care s-a impus pe finalul setului (6-4), după ce a reuşit un break la 4-4. În decisiv, Paolini a avut 3-0, Cîrstea a luat un joc dar italianca a reuşit să lege apoi alte trei . câştigând cu 6-1.

Mai avem kaiac-canoe?

Toate cele trei echipaje româneşti înscrise la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru seniori de la Copenhaga (Danemarca) au ratat, ieri calificarea în finalele pentru medalii. La canoe dublu masculin pe 500 de metri, Leonid Carp şi Victor Mihalachi au ocupat locul şase în prima serie a calificărilor, iar în semifinală s-au clasat pe locul cinci dar au ratat calificarea în finală, obţinută de doar primele trei echipaje. La kaiac dublu masculin pe 1.000 m, Daniel Burciu şi Constantin Mironescu s-au clasat pe locul IX, ultimul.Nici kaiacul masculin de patru pe 500 m (Mihai Şerban, Constantin Mironescu, Daniel Burciu, George Săndulescu) nu a reuşit o evoluţie mai bună, încheind semifinala pe locul al optulea.

 

 

Tatonări cu Bonetti

Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar al FC Dinamo, a declarat, ieri , la Digi Sport, că deocamdată nu a fost reziliat contractul tehnicianului Dario Bonetti, care a plecat în Italia, şi că au existat “discuţii de tatonare” cu mai mulţi antrenori. “Deocamdată contractul domnului Bonetti nu a fost reziliat, dânsul a plecat în Italia fără să reziliem. Au avut loc discuţi de tatonare cu mai mulţi antrenori de pe listă. Nu s-a materializat nimic în primul rând pentru că nu am definitivat lucrurile cu domnul Bonetti. Avem clauze contractuale care ne permit să desfacem contractul în orice moment unilateral. Dar noi credem în ideea că este frumos să ne despărţim strângându-ne mâna”, a spus Zăvăleanu. Echipa Dinamo este pregătită interimar de Sorin Colceag.

Gest umanitar

Simona Radiş scoate la licitaţie tricoul semnat cu care a cucerit aurul la Jocurile Olimpice..Astfel, ea vine în sprijinul copiilor cu deficienţe neurologice, anunţă Federaţia Română de Canotaj. Simona Radiş este ambasador al evenimentului „Cooking Charity”organizat de Asociaţia Kinetobebe. Acesta va avea loc pe data de 26 septembrie la Horeca School din Bucureşti. Invitaţii vor găti împreună şi se vor bucura de surprize, dar vor şi face donaţii pentru bursele copiilor sprijiniţi de Asociaţia Kinetobebe.

 

Boateng face apel

Jerome Boateng, fost component al echipei Bayern München, în prezent legitimat la Olympique Lyon, condamnat săptămâna trecută pentru violenţă domestică, a decis să facă apel. A făcut apel şi Parchetul din München, care ceruse ca fotbalistul să fie condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 1,5 milioane de euro. Jucătorul risca o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare.

 

 

Comentarii