Multe și mărunte: Francisc Cristea, integralist

vineri, 12 noiembrie 2021, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Francisc Cristea, integralist

 

Reprezentativa under 20 a României a învins, aseară cu scorul de 2-1, selecţionata similară a Poloniei, într-un meci de pregătire disputat la Voluntari. Au marcat: Radaslavescu (’33), Mustacă (’80) / Struski (’45 – penalty). Jucătorul ieşean Francisc Cristea a bifat toate minutele. Echipa României va mai juca un meci amical, luni, 15 noiembrie, la Sassuolo, în compania naţionalei U20 a Italiei.

A început Turneul Campioanelor

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova (4 WTA) şi estona Anett Kontaveit (8 WTA) au câştigat primele meciuri din cadrul Turneului Campioanelor de la Guadalajara. În Grupa Teotihuacan, Pliskova a dispus cu scorul de 4-6, 6-2, 7-6 de spaniola Garbine Muguruza, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 6, după un meci de două ore şi 26 de minute. Kontaveit a trecut, cu scorul de 6-3, 6-4, de sportiva cehă Barbora Krejcikova (3 WTA). Astăzi, se dispută meciurile Pliskova – Kontaveit şi Muguruza – Krejcikova.

Olăroiu cu turban

Clubul Al Sharjah, din Emiratele Arabe Unite, a anunţat, miercuri seară, în social media, numirea lui Cosmin Olăroiu în funcţia de antrenor principal. Contractul este valabil două sezoane. Olăroiu îşi va prelua atribuţiile la începutul săptămânii viitoare. Cosmin Olăroiu a antrenat ultima dată echipa chineză Jiangsu Suning.

 

Gerrard a semnat cu Villa

Clubul Aston Villa a anunţat numirea lui Steven Gerrard în funcţia de antrenor principal al echipei, tehnicianul semnând un contract pe trei ani şi jumătate. Fostul căpitan al echipei Liverpool, în vârstă de 41 de ani, părăseşte astfel formaţia Glasgow Rangers, la care evoluează Ianis Hagi, după ce a pregătit-o trei ani şi a ajutat-o să câştige primul titlu de în Scoţia după zece ani, sezonul trecut. El a preluat conducerea echipei Glasgow Rangers în 2018 şi o lasă pe primul loc, cu patru puncte în faţa rivalilor de la Celtic Glasgow. Steven Gerrard îl înlocuieşte pe Dean Smith, care a fost demis. luni, de la conducerea tehnică a echipei Aston Villa, după ce formaţia a înregistrat a cincea înfrângere consecutivă în Premier League.

Safteaua s-a făcut la baschet

Naţionala de baschet feminin a României a învins ieripe teren propriu, reprezentativa Islandei, scor 65-59 (26-25), în primul meci din grupa C preliminară a Campionatului European din 2023. Tricolorele vor juca a doua partidă din grupa C duminică, în deplasare, cu Spania. Din grupă mai face parte reprezentativa Ungariei. La turneul final al CE2023 sunt calificate direct gazdele competiţiei, Israel şi Slovenia.

 

Peng Shuai a dispărut

La o săptămână după ce jucătoarea de tenis Peng Shuai în vârstă de 35 de ani, a vorbit despre faptul că ar fi fost violată de fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani, sportiva pare să fi dispărut. De atunci, ea nu a mai dat nicio veste şi nu i s-a confirmat poziţia geografică. O solicitare pentru o declaraţie formulată de agenţia de presă Reuters, postată pe contul ei de Weibo, a rămas fără răspuns. Pe aceeaşi temă, un purtător de cuvânt al ministrului de Externe a afirmat că nu are cunoştinţă de un astfel de caz şi că, oricum, subiectul nu are nicio legătură cu afacerile externe. Jucătoarea de tenis Shuai Peng.

Campioană olimpică, arestată

Sportiva din Belarus, Aliaksandra Ramanouskaia, campioană mondială la schi actobatic în 2019, a fost arestată la Minsk, la finalul unui antrenament. Fundaţia „Sport şi solidaritate belarusă”, care îi apără pe sportivii atacaţi pentru opiniile lor politice, a alertat recent presa internaţională cu privire la situaţia campioanei. Încă nu este cunoscut motivul arestării, însă potrivit presei locale ar fi vorba de un delict administrativ. Aliaksandra Ramanouskaia s-a numărat printre cei peste 2000 de semnatari – sportivi şi antrenori – ai unei scrisori prin care se condamnau fraudele de la alegerile prezidenţiale câştigate în 2020 de Aliaksandr Lukaşenka.

Supercupa s-a întors acasă

Echipele Internazionale Milano şi Juventus Torino îşi vor disputa Supercupa Italiei pe data de 12 ianuarie pe stadionul San Siro din Milano. Potrivit presei italiene, Lega Serie A are contract cu autorităţile din Arabia Saudită pentru cel puţin încă o ediţie a Supercupei în ţara arabă, însă de această dată s-a optat pentru ca partida să se dispute în Italia. Juventus Torino este câştigătoarea ediţiei 2020/2021 a Cupei Italiei, iar Inter Milano este câştigătoarea campionatului Italiei în 2021.

 

 

Comentarii