Multe și mărunte: Începe Euro-handbal

joi, 13 ianuarie 2022, 02:43
6 MIN
 Multe și mărunte: Începe Euro-handbal

Naţionala României a ratat şansa participării încă din preliminarii, după ce nu s-a mai calificat la un turneu final din 1996. Va fi a 15-a ediţie a CE, ultimul trofeu fiind adjudecat de Spania.Cele 24 de echipe au fost împărţite în şase grupe, cu meciuri programate în această fază între 13-18 ianuarie, în cinci oraşe. Va urma faza grupelor principale, între 20-26 ianuarie,la Budapesta şi Bratislava, iar apoi, doar la Budapesta, semifinalele şi meciul pentru locurile 5-6 (28 ianuarie), respectiv finalele pentru medalii în 30 ianuarie, la Budapesta.

 

Fotbal şi K1 la Mioveni

Formaţia CS Mioveni a învins, miercuri, cu scorul de 2-0, echipa Dinamo, într-un meci amical disputat la Buftea şi care a fost “presărat cu multe durităţi”, potrivit csmioveni.ro. Au marcat Wright (’32) şi Szilard Vereş (’77). În prima repriză, Rusu a părăsit terenul pe targă. Acesta a fost dus la spital, după ce portarul Eşanu l-a lovit cu pumnul în plină figură la un balon trimis în careu. La acea fază, spiritele s-au încins, arbitrul a dat penalty, dar Buziuc l-a ratat, portarul apărând. În prima parte Toma a mai suferit o intrare cu talpa pe gleznă, iar Rădescu a fost călcat pe mână.

WTA o sprijină pe Voracova

WTA a dat publicităţii, miercuri, un comunicat, în care arată că jucătoarei cehe Renata Voracova i-a fost anulată nedrept viza de intrare în Australia, după ce a respectat toate regulile şi procedurile în vigoare.”Complicaţiile experimentate în ultimele zile, în care sportivii au urmat procesul aprobat şi autorizat de a primi o scutire medicală pentru intrarea în ţară, sunt regretabile. Renata Voracova a respectat aceste reguli şi proceduri, a fost autorizată pentru intrare la sosire, a concurat într-un eveniment şi apoi i s-a anulat brusc viza, când nu a făcut nimic greşit. Vom continua să lucrăm cu toate autorităţile pentru a aborda această situaţie nefericită într-un mod adecvat”, a precizat WTA. Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova cere despăgubiri după ce a fost nevoit să părsească Australia din cauza faptului că i-a fost anulată viza de intrare, la fel ca în cazului sârbului Novak Djokovic.

Încă un bulgar la Clinceni

Clubul Academica Clinceni a anunţat, miercuri, că a ajuns la un acord cu fotbalistul bulgar Vladimir Gogov. Contractul este valabil până la finalul sezonului 2023-2024. “Mă bucur că am ajuns la o înţelegere. Cred că pot să ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivul. Nu am fost descurajat că Academica Clinceni se află pe ultimul loc în clasament. Pentru mine, să joc în afara Bulgariei, este o oportunitate să-mi arăt calităţile şi vreau să profit de aceasă şansă”, a declarat Gogov. Jucătorul în vârstă de 24 ani evoluează pe postul de mijlocaş defensiv. În prima parte a sezonului, el a jucat pentru ŢSKA 1948.

Trei fluiere de final

 Janny Sikazwe a fost protagonistul unor momente halucinante, miercuri, la Cupa Africii pe Naţiuni, el fluierând de două ori finalul jocului înainte de minutul 90, la meciul Tunisia – Mali. Iniţial, al a fluierat de final în minutul 85. Jocul s-a reluat totuşi, iar în minutul 89.49 centralul a fluierat din nou de final. Mali s-a impus cu 1-0. După al doilea fluier de final, staful Tunisiei s-a repezit la brigada de arbitri pentru a protesta şi i-au indicat în mod repetat centralului ceasul, semn că a fluierat prea devreme. La 20 de minute după fluierul final, conferinţa de presă a selecţionerului din Mali, Mohamed Magassouba, a fost întreruptă de oficiali ai Confederaţiei Africane de Fotbal, aceştia spunând că se vor juca ultimele minute. Jocul părea gata să se reia la 40 de minute după fluierul final. Însă jucătorii tunisieni nu au mai revenit în echipament de la vestiare, spre deosebire de cei din Mali. Arbitrul de rezervă, Helder Martins , care l-a înlocuit pe Sikazwe, a fluierat din nou finalul, încheind jocul a treia oară.

 

Protocol sanitar nou în Serie A

Guvernul italian a stabilit un nou protocol pentru Serie A şi Serie B, conform căruia meciurile pot fi amânate dacă una dintre protagoniste are 35 la sută din lot infectat cu coronavirus, notează Football Italia. De câteva săptămâni existau discuţii între Lega Serie A şi autorităţile sanitare locale cu privire la cine are dreptul de a decide amânarea unui meci. Astfel s-a decis că un meci poate fi amânat în cazul în care cel puţin 35 la sută din lot este testat pozitiv cu covid-19. Astfel, pentru ca unei echipe cu lotul de 33-34 de jucători să i se amâne un meci ar trebui ca 11 jucători să fie pozitivi cu covid-19. Cei care sunt testaţi pozitiv trebuie să se autoizoleze şi contacţii apropiaţi ai acestora trebuie să facă teste zilnic timp de cel puţin cinci zile, însă nu şi să se autoizoleze.

 

Între Norvegia şi Suedia

 Elvira Oberg a câştigat ieri proba de sprint de la Ruhpolding (Germania), din cadrul Cupei Mondiale de biatlon, probă în care românca Natalia Uşkina s-a situat pe locul 26 la capătul celor 7,5 km. Oberg a fost cronometrată în 19:45.2, fiind urmată de liderul clasamentului general, Marte Olsbu (^.6) şi de italianca Dorothea Wierer (^29.7). Uşkina a avut ^1:29.4 faţă de Oberg. În clasamentul general, conduce Olsbu cu 591 puncte, pe poziţia a doua este Oberg cu 509 puncte, iar pe III este Dinara Alimbekava, cu 461 puncte. Elvira Oberg înregistrează astfel cel de-al treilea succes în actualul sezon competiţional.

Antrenor nou la Cadiz

Antrenorul Sergio Gonzalez a fost numit la conducerea tehnică a echipei Cadiz, la care evoluează şi atacantul Florin Andone. În vârstă de 45 de ani, Sergio, fost jucător la Deportivo La Coruña, a mai pregătit echipele Espanyol şi Rayo Vallecano, precum şi naţionala Cataloniei. El înlocuieşte la Cadiz pe Alvaro Cervera, care a fost demis după aproape şase sezoane. Cervera conducea Cadiz din 2016 şi a reuşit promovarea formaţiei în liga secundă şi apoi în primul eşalon. El lasă Cadiz pe locul 19, penultimul, cu 14 puncte după 20 de etape, la patru puncte de Getafe de pe locul 17, care asigură menţinerea în LaLiga.

 

 

Contract prelungit

Clubul Bayern München a anunţat, miercuri, prelungirea contractului jucătorului Kingsley Coman, noua înţelegere fiind valabilă până în vara anului 2027. Vechiul contract al internaţionalului francez de 25 de ani expira în vara anului viitor. Coman a jucat în acest sezon 17 meciuri pentu campioana Germaniei în toate competiţiile, marcând cinci goluri. Coman a intrat în istoria grupării bavareze după ce a marcat unicul gol al finalei Ligii Campionilor, dintre Bayern şi PSG, în 2020. De la venirea la München, în 2015, Kingsley Coman a mai câştigat de şase ori campionatul Germaniei, de trei ori Cupei Germaniei, de cinci ori Supercupa Germaniei, câte o dată Cupa Mondială a Cluburilor şi Supercupa Europei.

           

Comentarii