Multe și mărunte: Jucaţi pentru suporterii din Spania

luni, 18 noiembrie 2019, 02:43
7 MIN
 Multe și mărunte: Jucaţi pentru suporterii din Spania

 

Astăzi, de la ora 21:45 pe stadionul „Wanda Metropolitano” al clubului Atletico Madrid, se dispută ultimul meci al echipei României din preliminariile Euro 2020, împotriva echipei Spaniei. Organizatorii au informat FRF că se aşteaptă la peste 30.000 de spectatori, dintre care aproximativ 12.000 români, pe arena de aproape 68.500 de locuri.Federaţiei române i-au fost alocate 3.000 de bilete, dar numărul mare de fani ai tricolorilor se explică prin prisma comunităţii importante de români din Spania şi a faptului că federaţia iberică a pus la vânzare bilete în toate zonele, la dispoziţia suporterilor oaspeţilor. Din grupa României, au obţinut calificarea în ordine Spania şi Suedia. România are ca ultimă şansă de calificare câştigarea play-off-ului din Liga Naţiunilor, din martie 2020. Meciul de la Madrid, de la ora 21:45 va fi arbitrat de Aleksei Kurbakov (Belarus) şi va fi transmis de Pro TV

 

Al doilea succes al handbaliștilor
Echipa de handbal masculin Politehnica Iași, care evoluează în seria A a diviziei A a obținut ieri cea de-a doua victorie în campionat, dispunând cu 44-13 (17-3) de lanterna clasamentului, CSU Târgoviște, pe care o învinsese și în tur, sub Turnul Chindiei. Scorul, în special cel de la pauză ne scutește de orice comentarii vizavi de valoarea adversarului întâlnit. Echipa ieșeană ocupă, după șapte etape locul IV din cinci echipe, cu șase puncte,fiind precedată de CSU Suceava (13 p), CS Magnum Botoșani (13 p) și CSU Galați (9 p) și urmată de echipa din Târgoviște, fără niciun punct.În runda a opta, elevii antrenorului Florin Spiridon vor juca , duminica viitoare, pe terenul echipei din Botoșani.

Danemarca se distanţează în grupa României

Echipa Danemarcei învins,în deplasare, cu scorul de 3-2 (2-0), reprezenativa Ucrainei, în Grupa a VIII-a a preliminariilor Campionatului European de tineret din 2021, din care face parte şi România. Skov Olsen a marcat în minutele 5, 24 şi 59, iar Danemarca a condus cu 3-0. Rusin ('63) şi Ţitaişvilinîi ('73) au redus din diferenţă. Danezii au jucat în zece jucători după eliminarea lui Sørensen '72. În urma acestui rezultat, Danemarca este pe primul loc în grupă, cu 12 puncte, urmată de România, cu nouă puncte, Finlanda, cu şapte puncte, Ucraina, cu trei puncte, Irlanda de Nord, cu două puncte, şi Malta, fără niciun punct. Finlanda şi Malta au cinci, respectiv trei meciuri jucate, celelalte echipe au câte patru. Următoarele meciuri, ultimele din acest an, sunt marţi: Danemarca – Malta; Irlanda de Nord – România..

 

Boboc nu joacă marţi

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, sâmbătă, că Radu Boboc nu va rămâne în lotul under 21 pentru meciul cu Irlanda de Nord, el având probleme musculare. “Radu Boboc nu va rămâne în lot pentru meciul cu Irlanda de Nord. Fundaşul de la FC Viitorul, după ce la meciul cu Finlanda a părăsit terenul în minutul 33, are probleme musculare la coapsa stângă şi acuză în continuare dureri. În urma unui consult RMN, staff-ul medical de la selecţionata U21 a decis că jucătorul nu va putea evolua în partida din Irlanda de Nord, programată marţi, de la ora 19.30, ora României. Astfel, Boboc nu va face deplasarea alături de colegii săi şi va merge la club pentru a intra în programul de recuperare”, se arată pe site-ul frf.ro. Joi, naţionala de tineret a României a învins, la Voluntari, selecţionata Finlandei, scor 4-1, în preliminariile CE2021. Boboc a jucat până în minutul 33. În următorul meci, România va juca, marţi, cu Irlanda de Nord.

Starea Ligii a II-a

Rezultatele etapei a XVIII-a: Rapid – Pandurii Târgu Jiu 4-0; CSM Reşiţa – Ripensia Timişoara 1-2; Viitorul Târgu Jiu – AFK Csikszereda 1-1; Gloria Buzău – Dunărea Călăraşi 3-1; ASU Politehnica Timişoara – Sportul Snagov 2-0: FC Argeş – Petrolul Ploieşti 1-1; Concordia Chiajna – CS Mioveni 1-1; Metaloglobus Bucureşti – UTA 1-1; Turris Turnu Măgurele – Universitatea Cluj 1-1. Clasament: 1.UTA – 32 p; 2. Mioveno – 31 p; 3.Petrolul – 29 p; 4.Turris – 28 p; 5.Rapid – 28 p; 6. Metaloglobus – 27 p.

 

Conte, ameninţat cu glonţul

Tehnicianul echipei Internazionale Milano, Antono Conte, se află sub protecţia poliţiei, măsură luată după ce a primit o scrisoare de ameninţare cu un glonţ în plic, O anchetă a fost deschisă şi ca măsură de precauţie Conte este sub protecţia poliţiei, forţe de ordine fiind plasatei atât în faţa locuinţei antrenorului cât şi la baza de pregătire a echipei Inter. Deşi este posibil să fie vorba doar de o farsă, autorităţile tratează cu seriozitate acest caz, menţionează site-ul italian. Trimiterea unui glonţ în plic reprezintă o acţiune de intimidare care a vizat în Italia şi câţiva politicieni.

Olympiakos ameninţă

Clubul Olympiakos Pireu, nemulţumit de arbitraje, a transmis o scrisoare subsecretarului de stat pe probleme de sport, Lefteris Avgenakis, în care arată că se va retrage din campionat dacă guvernul nu intervine pentru reformarea fotbalului grec. „Cerem guvernului să intervină pentru a remedia imediat situaţia actuală şi pentru a pune bazele unui nou management al fotbalului grec. Nu suntem dispuşi să continăm să participăm la un campionat care nu garantează nici măcar minimum de echitate între echipe şi în care competiţiile sunt complet învechite şi aranjate (n.r. – prin VAR)”, se arată în scrisoarea clubului. Olympiakos a transmis totodată şi imagini video cu decizii eronate ale arbitrilor luate împotriva echipei în ultimii trei ani şi a criticat folosirea VAR, despre a afirmat că nu şi-a atins scopul.

Biea dă din coate

Boxerul român Flavius Biea l-a învins la puncte pe nicaraguanul Berman Sanchez, sâmbătă, la categoria welter, într-o gală de box profesionist desfăşurată la York Hall din Londra. Biea (30 ani) a primit decizia cu 60-54, la capătul celor şase reprize. Pentru Biea, deţinătorul titlului IBA Intercontinental Super Welter, a fost al 18-lea succes la profesionişti (9 KO), având şi o înfrângere (KO).Berman Sanchez (36 ani), care trăieşte în Spania, are 29 de victorii (21 KO), 11 înfrângeri (6 KO) şi 3 meciuri egale.

 

Interimatul se prelungeşte

Hans-Dieter Flick va rămâne antrenor principal interimar la Bayern München cel puţin până la Crăciun, a anunţat Karl-Heinz Rummenigge, conducător al clubului bavarez, potrivit The Guardian. „Eu, Uli Hoeness şi Hasan Salihamidzic am anunţat public după meciul de sâmbăta trecută, cu Dortmund, că Hansi Flick este antrenorul nostru principal până la noi ordine. Am discutat cu Hansi zilele trecute şi mi-a spus că reporterii îl tot întreabă dacă va fi la conducerea echipei la meciul următor… Pot spune că până la noi ordine înseamnă că el va fi la conducerea echipei cel puţin până la Crăciun, poate şi mai mult”, a spus Rummenigge. Flick este antrenorul principal interimar al echipei Bayern München din data de 3 noiembrie, când clubul s-a despărţit de Niko Kovac.

A murit un mare sprinter

Harrison Dillard, medaliat cu aur în proba de 100 m la Jocurile Olimpice din 1948 şi la 110 m garduri la Olimpiada din 1952, a încetat din viaţă vineri la vârsta de 96 de ani, a anunţat, sâmbătă, Comitetul olimpic şi paralimpic american (USOPC). Dillard, decedat în urma unui cancer de stomac la Cleveland, a fost unul din starurile sprintului mondial la finele anilor '40. Momentul său de glorie a avut loc în finala cursei regină a atletismului la JO din 1948 (Londra), pe care a câştigat-o în faţa compatriotului său Barney Ewell, o victorie validată de prima fotografie de finish din istorie. La JO de la Helsinki în 1952 el s-a impus în proba de 110 m garduri, devenind primul atlet masculin campion olimpic în aceste două probe şi singurul întrucât nimeni nu a mai reuşit performanţa. În total, Dillard a cucerit patru titluri olimpice, adăugând v

Comentarii