Multe și mărunte: Velisar, înlocuit cu Vlădoiu

miercuri, 13 noiembrie 2019, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Velisar, înlocuit cu Vlădoiu

 

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, ieri că Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaş) are probleme musculare şi nu este apt pentru meciurile naţionalei under 21 cu Finlanda şi cu Irlanda de Nord, astfel că în locul său a fost convocat Ştefan Vlădoiu, de la Universitatea Craiova. „ Decizia a fost luată în această seară, când Mihai a simţit dureri în startul şedinţei de pregătire. Astfel, în locul fotbalistului de la Mediaş a fost convocat Ştefan Vlădoiu, fundaşul stânga de la Universitatea Craiova. Acesta va ajunge în cantonamentul de la Centrul Naţional de Fotbal de la Buftea în această seară”, se arată pe site-ul FRF. În această lună, tricolorii U21 dispută două meciuri din preliminarii pentru Euro-2021: România – Finlanda, 14 noiembrie, ora 20:00, stadion „Anghel Iordănescu” (Voluntari), şi Irlanda de Nord – România, 19 noiembrie, ora 19:30 (ora României), stadion The Showgrounds (Ballymena).

 

Sterling, exclus din lot

Mijlocaşul ofensiv al echipei Manchester City Raheem Sterling a fost exclus din echipa Angliei pentru meciul cu Muntenegru, după o altercaţie avută la antrenamentul de luni dimineaţă cu fundaşul formaţiei Liverpool, Joe Gomez, a anunţat FA. Jucătorul de la City va rămâne însă în lot în vederea următorului meci, cel cu Kosovo. Cei doi fotbalişti se şicanaseră şi cu o zi înainte, în derbiul Liverpool – Manchester City, scor 3-1, disputat în Premier League. Meciul Anglia – Muntenegru se va disputa, joi, de la ora 21.45, în Grupa A a preliminariilor Campionatului European din 2020. La 17 noiembrie, Anglia va evolua în deplasare, în Kosovo.

Careul Supercupei

FC Barcelona, campioana Spaniei, şi Atletico Madrid, locul 2 în ediţia trecută a LaLiga, se vor întâlni în semifinalele Supercupei Spaniei, conform tragerii la sorţi.În cealaltă semifinală se vor întâlni Valencia, deţinătoarea Cupei Spaniei, şi Real Madrid, locul 3 în campionat.Meciurile se vor disputa în Arabia Saudită, la Jeddah, pe Stadionul Regele Abdullah, de 62.000 de locuri. Semifinalele sunt programate la 8 şi 9 ianuarie, iar finala la 12 ianuarie 2020. Arabia Saudită va găzdui următoarele trei ediţii ale Supercupei Spaniei, iar federaţia de fotbal de la Madrid ar urma să încaseze din acest contract 30 de milioane de euro pe sezon. La competiţie participă campioana, câştigătoarea Cupei Spaniei, vicecampioana şi finalista Cupei Spaniei. În acest sezon. Barcelona este şi echipa campioană, şi finalistă a Cupei Spaniei (a pierdut, 1-2, cu Valencia), astfel că echipa de pe locul al treilea din LaLiga, Real Madrid, a fost ultima formaţie calificată.

 

Ianis a rămas fără antrenor

Clubul Genk, la care sunt legitimaţi Ianis Hagi şi Vladimir Screciu, a anunţat, ieri că a pus capăt colaborării cu tehnicianul Felice Mazzu. “În ultimele săptămâni, tendinţa a fost din ce în ce mai negativă şi conducerea clubului nu mai are sentimentul că staful tehnic actual poate schimba situaţia”, se arată pe site-ul grupării din Belgia. Mazzu era antrenorul echipei Genk din data de 3 iunie. Genk a înregistrat trei înfrângeri şi o remiză în ultimele patru partide disputate, în campionatul Belgiei şi în Liga Campionilor. În prima ligă din Belgia, Genk ocupă locul zece în clasament, iar în Liga Campionilor, în grupa E, este pe ultima poziţie, înregistrând o remiză şi trei înfrângeri în confruntările cu Liverpool, Napoli şi Salzburg.

„Tunarii” merg tot cu Emery

Unai Emery se bucură în continuarea de susţinerea conducerii clubului Arsenal, dar tehnicianul trebui să redreseze echipa care nu a câştigat de cinci meciuri.”'Suntem dezamăgiţi de rezultatele înregistrate până acum. Sunt lucruri de îmbunătăţit dacă vrem să ne îndeplinim obiectivele şi suntem siguri că Unai este omul potrivit, cu ajutorul întregului club”, au afirmat conducătorii „tunarilor”. Unai Emery l-a înlocuit pe Arsène Wenger în vara anului 2018, dar echipa a ratat calificarea în Liga Campionilor sezonul trecut, pe care l-a încheiat pe locul V în Premier League. În sezonul acesta, Arsenal nu evoluează mai bine, fiind pe locul VI, după 12 etape, cu 17 puncte, la opt puncte de Manchester City, de pe locul IV, ultimul care asigură participarea în Liga Campionilor.

Promettre, c‘est noble

Preşedintele clubului Olympique Marseille, Jacques-Henri Eyraud, a fost generos după ce echipa antrenată de Andre Villas-Boas a câştigat, cu scorul de 2-1, meciul cu Olympique Lyon, oferindu-le jucătorilor o primă de 10.000 de euro pentru fiecare. Bucuros de succesul care urcă OM pe locul II în Ligue 1, Eyraud a anunţat prima în vestiar, imediat după meci, dar antrenorul Villas-Boas i-a răspuns pe un ton glumeţ: „Prezidente, o victorie ca asta e 50.000!”Este pentru a doua oară în acest sezon când jucătorii formaţiei din Marsilia primesc primă de victorie. La Monaco, ei au încasat câte 5.000 de euro, după ce s-au impus cu 4-3.După şase zile, Eyraud le-a promis aceeaşi sumă dacă înving pe Montpellier, dar nu a fost nevoit să scoată banii din buzunar, după ce meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

 

Comentarii