Mulţumiri înlăcrimate pentru şefa

marți, 23 aprilie 2019, 01:43
4 MIN
 Mulţumiri înlăcrimate pentru şefa

 Irina Begu şi Monica Niculescu sunt triste pentru că nu au putut-o ajuta mai mult pe Simona Halep la întâlnirea de Fed Cup de la Rouen

 

 

România a ratat calificarea în finala FedCup, după ce perechea Monica Niculescu/Simona Halep a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 7-5, 3-6, 4-6 de către cuplul Kristina Mladenovic/Caroline Garcia. La conferinţa de presă care a urmat meciului, Simona Halep nu a participat, din motive medicale, ceea ce a alimentat anumite zvonuri, referitoare la o retragere a Simonei din echipa de Fed Cup. Aceste vorbe în vânt au fost întrucâtva alimentate şi de atitudinea celorlalte jucătoare din lot, care, în lacrimi au mulţumit Simonei pentru ceea ce a făcut în acest meci. “Au fost doar câteva puncte diferenţă. M-am simţit bine în teren. Mulţumesc Simonei pentru ce a făcut. A luptat cu sufletul, dar era obosită, şi-a dorit foarte mult. Îmi pare tare rău, sunt dezamăgită şi nu pot să spun decât că se poate. Ne dorim să câştigăm acea cupă şi nu o să ne dăm bătuţi. Am încercat să o ajut pe Simona cât am putut de mult. Mulţumim suporterilor, au fost extraordinari, cred că nu mai au voce. Şi Simonei, şi echipei”, a spus Monica Niculescu în conferinţa de presă de la Rouen. “Sunt foarte dezamăgită că nu am putut să-mi ajut echipa. Era un punct pe care trebuia să-l iau. Ce putem spune? Doar că îi mulţumim Simonei pentru dăruirea ei”, a adăugat şi Irina Begu.

Reamintim: Simona Halep a obţinut ambele victorii la simplu: 6-3, 6-1 cu Kristina Mladenovic, 6-7, 6-3, 6-4 cu Caroline Garcia. În prima zi, Mihaela Buzărnescu a cedat cu 3-6, 3-6 în faţa Carolinei, iar duminică, Irina Begu a fost învinsă cu 3-6, 6-2, 2-6 de către Pauline Parmentier. În urma acestui eşec, România va rămâne în Gupa Mondială I şi va juca anul viitor în sferturile de finală, cu una dintre echipele Cehia, Germania, Belgia şi SUA, care s-au impus în barajele de menţinere / promovare în Grupa Mondială 1 cu Canada, Letonia, Spania şi Elveţia (în ordine). Franţa va evolua, în deplasare, la 9 şi 10 noiembrie, în finala FedCup, cu Australia, care a învins Belaruscu 3-2.

Din partea noastră, concluziile au fost trase de căpitanul echipei, Florin Segărceanu: “Aveam acest plan de cu o seară înainte. După accidentarea Irinei am întrebat-o pe Simona dacă este OK totul cu ea, iar a spus că doreşte să joace. A jucat foarte bine, a dat totul. La un meci care se pierde la câteva puncte n-ai ce să zici. A fost un vis frumos pentru noi. Nu s-a terminat. Am avut o semifinală cu Franţa, o atmosferă incredibilă, le mulţumesc fetelor pentru cum s-au dăruit. Acum trebuie să ne reîncărcăm bateriile şi să o luăm de la capăt la anul. Nu îmi reproşez nicio decizie, sunt foarte mulţumit şi aş merge pe aceeaşi formulă dacă m-ar întreba cineva”, a spus Segărceanu la Rouen.

Brainstorming à la Benneteau

Proaspătul căpitan al Franţei, Julien Benneteu, de un an retras din activitatea de jucător, a rămas impresionat de partida Halep – Garcia. “A fost un foarte mare meci făcut de Caroline şi unul imens al Simonei. Un meci de un nivel şi de o intensitate de clasă mondială, cu adevărat. Nu am pretenţia de a avea o experienţă excepţională în tenisul feminin, dar pentru mine este cel mai tare meci pe care l-am văzut. Toţi cei care spun că tenisul feminin nu este spectaculos sau nu este de un foarte mare nivel nu ştiu nimic despre sport. Au fost trei ore de intensitate, de emoţie şi de un nivel ridicat de joc, tactic, tehnic, fizic de asemenea, de calitate. Am fost impresionat. Sper că Garcia va putea continua la fel de-a lungul sezonului. Dacă ea va continua aşa, vom fi şi mai puternici cu Caroline în FedCup”, a declarat Benneteau. 

Totodată, Benneteau, a explicat cum a ajuns să o nominalizeze pe Pauline Parmentier în al patrulea meci de simplu în dauna lui Alizé Cornet:  “Am avut o mare ezitare între două jucătoare. Un moment de inteligenţă, de onestitate, de sinceritate, între Pauline, Alizé  şi eu. În cadrul acestei reuniuni în trei, ne-a părut evident că Pauline era cea mai bună alegere, oricare ar fi fost scenariul zilei. Şi eu aveam o idee că Begu va juca. Pauline a bătut-o pe Begu anul trecut, la Istanbul. De aceea este o adevărată victorie a echipei. Alizé nu a fost pe teren în această săptămână, dar dacă Pauline a câştigat, a fost datorită lui Alizé. Pentru că ea a simţit că Pauline era mai bune plasată. În plus, Alizé a spus că nu îi place prea mult să joace cu Begu. Din acest motiv, Alizé a adus şi ea punctul ei în acest week-end”, a mai spus Benneteau.

 

Comentarii