Musta îl contrazice pe virusologul Ebola: Singura metodă să ții sub control o pandemie, vaccinarea

joi, 18 martie 2021, 17:00
1 MIN
 Musta îl contrazice pe virusologul Ebola: Singura metodă să ții sub control o pandemie, vaccinarea

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a explicat pentru Newsweek România că singura soluție pentru a ține pandemia de COVID sub control este vaccinarea. G.V. Bossche, implicat în dezvoltarea vaccinului anti-Ebola, nu crede asta.

„E fake news. Ca principiu în bolile infecțioase, cea mai eficientă metodă de a ține sub control o pandemie nu este tratamentul, ci vaccinarea, așa s-a reușit să se țină sub control boli care înainte făceau ravagii, precum poliomielita; chiar și rujeola și rubeola, noi nu mai avem atît de multe cazuri și mortalitate datorită vaccinării”, a arătat medicul infecționist Virgil Musta, contrazicând o ipoteză prezentată de medicul Geert Vanden Bossche, implicat în dezvoltarea vaccinului anti-Ebola.

Citește și: Creştere puternică a cazurilor de COVID în Iaşi. Suntem pe locul IV în ţară

„Mortalitatea în infecția cu SARS-CoV2 e între 3 și 5 la sută, cu toate tratamentele pe care le avem. Dacă reușim să ne vaccinăm, scădem această mortalitate aproape de zero dacă peste 70% dintre oameni se vor vaccina, pentru că nu avem pe moment medicație atât de eficientă ca să putem ține sub control boala. Vaccinarea este singura soluție și (trebuie făcută, n.r.) cât se poate de repede, pentru că există riscul ca vaccinul să nu mai fie eficient, dacă virusul se modifică”, a arătat medicul Virgil Musta.

Citeste mai mult pe newsweek.ro

Comentarii