Muzeul Literaturii din Iaşi, prezent la o expoziţie la Paris

joi, 30 noiembrie 2017, 20:36
1 MIN
 Muzeul Literaturii din Iaşi, prezent la o expoziţie la Paris

Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi a fost ieri prezent la o expoziţie la Institutul Cultural Român de la Paris. Expoziţia, intitulată „Cadre de memorie. Obiecte care (ne) vorbesc“, a cuprina o masă rotundă, moderată de Cristina Hermeziu, jurnalist literar. La această întâlnire au participat Barbara Cassin, scriitor şi filosof, cu prezentarea „Des objets-récits.

Le réseau de Maisons de la sagesse-traduire“ (n.r. – Obiecte-povestiri. Reţeaua Maisons de la sagesse-traduire), Cătălin Pavel, scriitor şi arheolog, cu tema „Le double apprentissage ou la biographie des objets“ (n.r. – Dubla ucenicie sau biografia obiectelor), dar şi Monica Salvan, jurnalist cultural, care a vorbit despre „Objets et récits migratoires“ (n.r. – Obiecte şi povestiri migratorii). Masa rotundă a continuat cu vernisajul expoziţiei „Cadres de mémoire. Des objets qui (nous) parlent“ (n.r. – Cadre de memorie.

Obiecte care (ne) vorbesc), prezentată de Monica Salvan şi Corneliu Grigoriu, în prezenţa autorilor Gabriel Badea-Păun, George Banu, Cristina Ion, Gabriela Lupu, Axia Marinescu, Basarab Nicolescu, Ovidiu Nimigean şi Irina Teodorescu. Expoziţia este un proiect al Muzeului Naţional al Literaturii Române din Iaşi, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Paris şi Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate“ Iaşi, coordonat de Cristina Hermeziu şi Monica Salvan, ilustrat de Corneliu Grigoriu, grafician. Aceasta poate fi vizitată la Paris până pe 29 decembrie. 

 

 

Comentarii