Nici lanterna n-o mai batem

marți, 23 aprilie 2019, 01:43
4 MIN
 Nici lanterna n-o mai batem

 

Politehnica Iaşi – Concordia Chiajna 1-1 (0-1), în etapa a VI-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Iaşul a jucat slab în prima repriză şi a fost condusă la pauză de ocupanta ultimului loc

 

Poli: Miño – Bosoi, Gardoş, Frăsinescu, Sin – Mihalache, Qaka (’46 – Semedo) – Platini, Nascimento, Petre (’46 Fr.-  Cristea) – Enoh (’77 – Zaharia). Antrenor: Flavius Stoican.

Concordia: Râmniceanu – Ivanovici, Koutroubis, Marc, Joao Meira, Fota – Ropotan, Gorobsov, Nivaldo (’63 – Moussa) – Bawab (’84 – Grădinaru), Cristescu (’74 – Bărboianu). Antrenor: Adrian Falub.

Cartonaşe galbene: Qaka (’42), Nascimento (’71) – Meira (’27), Cristescu (’38), Koutroubis (’63).

Arbitri: Iulian Călin; Gabriel Stroe, Marius Badea.

 

0-1, min. 43: Sin se complică inutil în stânga, mingea ajunge la Bawab, care pasează ca în curtea şcolii de pe linia de fund, printre Gardoş şi Miño, la Cristescu, jucător care împinge mingea în plasă din careul mic;

1-1, min. 46: Enoh, cu stângul, după o pasă foarte bună a lui Platini, atacantul ieşean fiind într-o poziţie suspectă de ofsaid.

 

Poli nu mai bate pe nimeni pe teren propriu! Ieri, Iaşul nu a putut trece în Copou nici de “lanterna” campionatului, Concordia Chiajna, formaţie care în ultimele şase luni şi jumătate câştigase un singur meci! Trupa pregătită de Stoican a rămas astfel cu un singur succes acasă în acest an, bifat pe 10 februarie, cu ajutorul arbitrilor, victoria cu Gaz Metan Mediaş fiind urmată de patru eşecuri până la remiza de aseară.

Nici remiza nu părea posibilă după prima repriză, în care Politehnica a avut un nou joc execrabil. Fără nicio idee, lipsiţi de vigoare şi inspiraţie, moldovenii şi-au creat o singură o ocazie (Enoh a fost blocat în minutul 26 de Meira) şi un singur şut cadrat, lipsit de periculozitate, aducând aminte că în primele cinci meciuri disputate în Copou în 2019 a marcat de doar două ori, în condiţii neregulamentare. În plus, defensiva a scârţâit serios, astfel că Marian Cristescu a ajuns de trei ori în poziţii ideale de finalizare. După ce atacantul oaspeţilor a ratat singur cu Miño (‘6) şi a trimis la o palmă “peste” (’35), acesta nu a mai ratat cu două minute înainte de pauză, când a deschis scorul.

Actul doi a arătat total diferit. Profitând de golul marcat la 52 de secunde după pauză de Enoh, plecat dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, Poli a etalat o altă atitudine, a dominat cu autoritate şi şi-a creat câteva ocazii importante, irosite de Semedo (’60) şi Enoh (’70). Asaltul gazdelor spre poarta lui Râmniceanu a continuat până la final, fiind consistent şi în prelungiri, când Meira a fost la un pas de autogol, iar Mihalache a trimis cu capul, dar mingea a atins bara transversală. S-a terminat astfel 1-1, rezultat conform cu modul diferit în care au curs cele două acte.

 

Asistenţă ca la Liga a III-a

 

^ Numărul de spectatori care vin la meciurile Politehnicii de pe teren propriu continuă să scadă dramatic. Ieri, doar circa 500 de fani au fost pe “Emil Alexandrescu”, cifră care nu era întâlnită în trecut nici în Liga a III-a! ^ Doi foşti antrenori principali ai Politehnicii lucrează la Chiajna. Adrian Falub, tehnicianul Concordiei (care e ajutat de Marius Suller, cu care a lucrat şi în Copou) şi Ion Moldovan, “Comisarul”, care e director tehnic, fiind şi el prezent la Iaşi. ^ Rezervă de portar la oaspeţi a fost Alessandro Caparco, italianul care a apărat şi poarta Iaşului. ^ Francisc Cristea a debutat în Liga I. ^ Rezerve neutilizate la gazde au fost Rusu, Panţîru, Teixeira şi Gallego.

 

Declaraţiile tehnicienilor

 

Flavius Stoican: “Am jucat mai slab în prima repriză, în care am primit un gol după o greşeală personală. În a doua repriză am jucat destul de bine, am forţat, ne-am creat situaţii, am egalat. Rezultatul a fost echitabil. Va trebui să jucăm în alte meciuri de la început cum am făcut-o în repriza a doua. Cristea şi Semedo şi-au făcut simţită prezenţa pe teren când au intrat. Egalul de azi este un punct câştigat. Există o presiune în rândul jucătorilor, pe care încerc să le-o scot din cap. Acum trebuie să ne limpezim şi să facem un meci bun la Botoşani, mai ales că în deplasare jucăm bine”.

Adrian Falub: “Am avut o primă repriză foarte bună. Am marcat, am avut alte două ocazii mari. Ei nu au avut nicio ocazie. Apoi, am început prost repriza a doua şi nu am reuşit să revenim. Voiam să câştigăm. Aveam speranţe. Nu renunţăm însă. Suntem la trei puncte de baraj, luptăm în continuare. Nu mă interesează cum a arătat gazonul, putem să jucăm pe orice teren”.

Foto: Adrian CUBA // Agerpres

Comentarii