Niciun ieşean nu a mai apărut pe lista celor infectaţi. 735 de persoane rămân izolate

vineri, 13 martie 2020, 02:59
2 MIN
 Niciun ieşean nu a mai apărut pe lista celor infectaţi. 735 de persoane rămân izolate

Ieri, niciun alt ieşean nu a fost diagnosticat cu boala Covid 19. La Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva sunt patru persoane suspectate că au fost infectate cu coronavirus, şi alţi patru pacienţi deja confirmaţi că au acest tip de virus.

„Toţi pacienţii, au o stare generală bună, nu ne pun probleme deosebite. Ultimul pacient este un bărbat în vârstă de 57 de ani, venit din judeţul Vrancea, confirmat la nivelul laboratorului din Bucureşti, şi adus cu un transport special către Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Suspecţii s-au internat în cursul zilei de ieri, iar analizele vor fi făcute în cursul zilei de azi. A fi suspect înseamnă că a intrat în contact cu o persoană care prezintă simptomele din definiţia de caz. Sunt contacţi cu aceste persoane şi obligatoriu trebuie să le facem analiza de rigoare. Azi la Spitalul de Boli Infecţioase avem un număr de 51 de probe de prelucrat de pe tot teritoriul Moldovei, nu numai din Iaşi“, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Tot ieri, 43 de persoane venite din Italia au fost plasate în carantină, în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns la Iaşi fie prin convoaie organizate dinspre punctele de frontieră din vestul ţării, fie pe cale aeriană. Medicii au precizat că acestea nu prezentau simtomatologie specifică. Numărul persoanelor izolate a crescut din nou, ajungându-se la 735 de persoane.

Comentarii