Noi probleme la Axa Iasi-Suceava. Un constructor trage un semnal de alarmă!

miercuri, 28 septembrie 2022, 15:30
1 MIN
 Noi probleme la Axa Iasi-Suceava. Un constructor trage un semnal de alarmă!

Cea mai importantă lucrare de modernizare drumuri judeţene din Suceava şi Iaşi, cea care dă şi cele mai mari bătăi de cap şi care, prin suspendarea vechiului contract, a lăsat 75 de kilometri de drum în stare proastă şi foarte proastă, se află în procedura noii licitaţii, procedura de achiziţie urmând a avea loc pe 20 octombrie.

Realist, având în vedere că vine sezonul rece, până în primăvară s-ar putea face doar lucrări pregătitoare, care sunt şi ele importante. Cel mai important şi întins lot al lucrării este drumul judeţean 208A Suceava-Udeşti-Liteni-Dolhasca, zeci de mii de suceveni fiind afectaţi de starea dezastruoasă a drumului.

Două asocieri mari de firme ar urma să depună oferte pentru a termina lungile porţiuni de drum rămase în şantier de la începutul acestui an.

Una este chiar asocierea care are ca lider constructorul Autotehnorom, firmele care au început lucrarea şi ulterior au renunţat la contract, din cauza gravelor erori de proiectare şi a creşterii insuportabile a preţurilor la materiale de construcţii. Administratorul Autotehnorom, Ioan Vasile Rîpan, a confirmat pentru Monitorul de Suceava participarea la licitaţie în formula în care s-a început lucrarea şi a ţinut să semnaleze o mare problemă.

Noul proiect tehnic este în mare cel vechi, astfel că nici 5% din erorile semnalate anterior (care au dus, în mare măsură, la suspendarea lucrărilor) nu au fost îndreptate.

Cititi mai multe pe monitorulsv.ro

 

 

Comentarii