Nouă permise ridicate la trecerile de pietoni

miercuri, 13 aprilie 2022, 01:50
1 MIN
 Nouă permise ridicate la trecerile de pietoni

Zece şoferi au rămas fără permisul de conducere în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la Biroul Rutier Iaşi. Acţiunea a avut loc luni, iar cele mai multe permise au fost ridicat pentru neacordarea de prioritate pietonilor. 

"La data de 11 aprilie, în intervalul orar 06.30-13.30 şi 14.30-21.30, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru combaterea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.370 lei.

De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere, dintre care 9 pentru neacordare prioritate pietoni, iar unul pentru neacordare prioritate vehicule. Spre exemplu, o femeie, de 48 de ani a condus un auto pe bulevardul Socola, din municipiul Iaşi, iar la trecerea pentru pietoni nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni aflaţi regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Aceasta a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 870 lei şi i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 60 de zile", au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

 

 

Comentarii