Nu trecem de grădiniţă

sâmbătă, 06 octombrie 2018, 01:43
4 MIN
 Nu trecem de grădiniţă

 

 

Politehnica Iaşi – Viitorul Constanţa 1-2 (1-2), în etapa a XI-a a Ligii I de fotbal.Poli a pierdut pentru a cincea oară consecutiv în faţa puştilor lui Gică Hagi * suspendat, „Regele” nici nu a fost prezent în Copou, urmărind meciul de la hotel

 

Poli: Rusu – Zaharia (’46 – Enoh), Mihăescu (’ 78 – N’Dongala), Frăsinescu, Panţîru – L. Rus, Cioinac – Platini, Flores, Sanoh – Cristea (’78 – Aguinaldo). Antrenor: Flavius Stoican.

Viitorul: Cojocaru – Lima (’54 – Ghiţă), Ţîru, Luchin, de Nooijer – V. Achim (’60 – Artean), Băluţă,  Vînă – I. Hagi, Voduţ (’70 – Houri), Drăguş. Antrenor: Cătălin Anghel.

Cartonaşe galbene: Mihăescu (’31), Frăsinescu (’45^1), Flores (’45^2) – Hagi (’23), Lima (’28), Drăguş (’46).

Arbitri: Horaţiu Feşnic; Mihai Artene, Mircea Orbuleţ.

 

0-1, min. 19: Hagi, după o pasă a lui Voduţ;

1-1, min. 42: „un-doi” Flores – Cristea, primul a fost faultat în careu, iar Cristea a transformat penaltiul;

1-2, min. 45^1: Panţîru l-a faultat pe Drăguş în careu, ultimul a ratat penaltiul, arbitrul a dictat repetarea, Hagi transformând apoi.

 

La fel ca înaintea partidei de la Mediaş, de etapa trecută, distanţa dintre declaraţiile date de Stoican & co. la conferinţa de presă premergătoare partidei cu Viitorul şi faptele de aseară, din Copou, a fost mare. Setea de revanşă anunţată nu a fost suficient de mare pentru ca Poli să oprească şirul parcă nesfârşit de victorii ale constănţenilor în faţa Iaşului. După ce anul trecut mânjii lui Hagi au bătut de patru ori Politehnica, aceştia au bifat aseară un nou succes, chiar şi fără „şeful grădiniţei” lângă ei.

Meciul a avut ritm bun în primul act, în care oaspeţii au fost mult mai clari, mai precişi în exprimare. După un prim sfert de oră „chel” la capitolul şuturi, Ianis Hagi a anunţat în minutul 16 că e în zi mare, deschizând scorul peste trei minute după o fază în care defensiva lui Stoican a fost făcută mat. Mihăescu (”28 – „cap” pe lângă poartă, după o centrare a lui Cristea) şi Flores (’35 – şut pe lângă poartă) au prefaţat golul egalizator, Cristea (”42) trimiţând din penalty singurul şut cadrat al gazdelor în primul act. Dobrogenii au replicat prompt. Rusu l-a blocat pe Voduţ, scăpat singur, iar Frăsinescu, a respins, cu capul, reluarea lui Drăguş, din afara careului, spre poarta goală, în minutul 44, iar Hagi i-a readus pe oaspeţi în avantaj, din penalty, înaintea pauzei.

Poli a avut o atitudine mai bună în actul secund, având iniţiativa încă din start. Şuturile lui Flores (’46, ’48), Enoh (’57), Cristea (’76), N’Dongala (’84), Enoh (’90), câteva dintre ele periculoase, au fost fie parate, fie nu au găsit ţinta, astfel că Iaşul a pierdut un meci important. Iar cum nici Ghiţă, singur la 7 metri, cu capul (’68) şi Drăguş (’82 – a scăpat singur cu portarul, pe contraatac) nu au punctat pentru oaspeţi, repriza a doua a rămas fără gol. Poli pierde astfel al doilea meci consecutiv şi ratează o nouă ocazie de a urca pe un loc de play-off.

 

Repetare corectă

 

^ Managerul oaspeţilor, Gică Hagi, care a fost suspendat după eliminarea din etapa precedentă, nu a fost prezent la stadion! Deşi a făcut deplasarea la Iaşi, fostul mare internaţional a preferat să urmărească partida la televizor, din hotel. ^ Dacă Hagi senior a fost aclamat mereu când a venit la Iaşi, juniorul, Ianis, a fost huiduit în multe rânduri în Copou. ^ Poli nu a contat pe Qaka, Sin (suspendaţi) şi Mihalache (nerecuperat). Nu au prins lotul de 18, printre alţii, Bekui, Pîrvulescu, Chelaru şiGallego. Rezerve neutilizate au fost Cobrea, Petre, Bosoi şi Mimoun. ^ La meci a fost prezent şi fostul internaţional George Ogăraru. ^ Flavius Stoican a protestat des la deciziile arbitrilor, cel mai intens la pauză, după penaltiul Viitorului. La acea fază, Drăguş i-a cerut lui Hagi să-l lase să execute, fiul „Regelui” fiind de acord. Rusu a respins şutul internaţionalului, Voduţ a reluat în bară, însă Feşnic a dictat repetarea loviturii, Platini fiind intrat mult în careul mare. La repetare, a executat Hagi, care a marcat. La final, Stoican a recunoscut că decizia arbitrului are acoperire regulamentară.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Flavius Stoican: ”A fost o primă repriză echilibrată şi o a doua dominată de noi. Din păcate, nu am reuşit să înscriem, deşi meritam acest lucru. S-au simţit absenţele, însă am încredere în toţi jucătorii. Sunt convins că jocul va creşte după această pauză, când vom ajunge la nivelul optim”.

Cătălin Anghel: „O primă repriză bună din partea noastră, domnul Hagi a pregătit foarte bine meciul. La pauză am cerut să continuăm jocul din prima repriză, însă a apărut un regres. Importante sunt însă punctele, ne-am atins obiectivul. La penalty i-am strigat lui Ianis să bată el din prima, însă nu m-a auzit.”.

Comentarii