Nu v-a găsit recenzorul acasă? Puteți să mergeți la primărie

sâmbătă, 09 iulie 2022, 14:36
2 MIN
 Nu v-a găsit recenzorul acasă? Puteți să mergeți la primărie

Ca să accelereze procedura de recenzare a populației și locuințelor, Comisia Centrală care coordonează recensământul a fost de acord cu reînființarea unor puncte fixe în incinta unor primării din municipiul Iași și din județ. Astfel, pe lângă recenzarea la domiciliu, prin interviul față în față, cetățenii pot să opteze să meargă la aceste centre, unde îi așteaptă personal calificat – la fel ca în prima etapă a recensământului.

În municipiul Iași, aceste centre vor funcționa la sediul primăriei și la centrele de cartier de luni până vineri (8.30-16.30). La Palatul Roznovanu, de pe Pietonal, recenzarea se va putea face și în zilele de sâmbătă și duminică (de la 12 la 20).

CITESTE SI: Cui i-e frică de recensământ? Iaşul, sub media pe ţară. Când vei fi vizitat acasă

În orașele Hârlău și Tg. Frumos, aceste centre vor fi deschise de luni până vineri (8-16), iar la Podu-Iloaiei și în weekend (9-19). Puncte fixe de recenzare vor mai funcționa la primăriile din comunele Aroneanu, Cozmești, Golăiești, Grajduri, Prisăcani, Rediu, Schitu Duca și Stolniceni-Prăjescu (luni-vineri, de la 8 la 16), Bălțați, Bârnova și Miroslava (L-V 9-15 și S-D 9-12), Ciurea (L-J 8-16, iar vineri doar până la ora 14), precum și în Valea Lupului (L-V 15-22 și S-D 9-19).

„Rugăm populația să sprijine efortul recenzorilor de a colecta datele pentru recensământul populației și locuințelor, pentru a obține informații de calitate necesare pentru politicile publice naționale și locale, în domeniul economic și social, inclusiv pentru dezvoltarea umană”, se arată într-o notă de informare primită la redacție. Documentul amintește că recenzarea se desfășoară până pe 17 iulie inclusiv și că participarea este obligatorie, fiind prevăzute amenzi în caz de refuz. 

Comentarii