Numărul de şoferi prinşi băuţi la volan în Iaşi a urcat îngrijorător în ultimele zile

vineri, 22 iulie 2022, 11:10
3 MIN

Mai multe persoane au fost prinse în ultimele zile circulând cu autoturismul sub influenţe băuturilor alcoolice sau fără să deţină permis. Unii dintre şoferi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior judecătorii au decis ori arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile sau arest în custodia Poliţiei.

În acest sens, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 21 iulie a.c., un tânăr de 19 ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Răducăneni şi s-ar fi răsturnat în afara părţii carosabile, în urma accidentului tânărul fiind rănit. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere.

De asemenea, la data de 21 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un 55 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Mai mult, în noaptea de 18 spre 19 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au oprit pentru control, pe raza comunei Victoria, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 iulie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.  La data de 21 iulie a.c., tânărul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Un alt caz a fost depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea. Ei efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.  Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 19 iulie a.c., un bărbat de 55 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Mironeasa şi ar fi intrat în rigola drumului. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiind dispusă retragerea certificatului de înmatriculare, deoarece inspecţia tehnică periodică a autoturismului era expirată. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 iulie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.  La data de 21 iulie a.c., bărbatul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

 

 

Comentarii