O bătaie în staţia PETROM din spatele Mitropoliei s-a soldat cu două condamnări şi o căsătorie

vineri, 11 august 2023, 01:50
3 MIN
 O bătaie în staţia PETROM din spatele Mitropoliei s-a soldat cu două condamnări şi o căsătorie

Un ieșean și-a cunoscut viitoarea soție în timpului unui scandal dintr-o benzinărie. El și ea, la volanul câte unei mașini, au „tăiat” coada, pentru a intra în față, ceea ce a provocat indignarea unora dintre șoferii aflați la rând. Conflictul declanșat de gestul celor doi s-a soldat cu două condamnări și o căsătorie.

Incidentul s-a petrecut în primăvara anului trecut, la stația Petrom de la intersecția străzilor Colonel Langa și Sf. Andrei. În seara zilei de 9 martie, în jurul orei 21.00, Alice T., aflată la volanul unui VW Golf și Răzvan E., care conducea o Dacia Sandero, au oprit la benzinărie pentru a alimenta. Se formase însă deja o coadă, iar cei doi au intrat în față. Gestul i-a enervat pe ceilalți șoferi, doi dintre ei luând atitudine. După câteva înjurături, unul dintre aceștia a pulverizat în interiorul Daciei un jet dintr-un spray lacrimogen. Răzvan E. a coborât din mașină, fiind lovit imediat cu pumnul în față de Gheorghe Vieriu. Incidentul a fost observat de Alice T., care a coborât și ea din mașină, interpelându-l pe agresor. Tânăra a fost însă strânsă de gât cu putere de Mihai Mareș și lovită de trei ori cu capul de mașina sa. Răzvan E. a intervenit pentru a o apăra, fiind însă oprit și lovit cu pumnii în zona feței de către Vieriu. Mareș s-a urcat la volan pentru a pleca, dar Răzvan E. i s-a așezat în fața mașinii, pentru a-l împiedica să plece până la sosirea poliției. Mareș a accelerat și l-a luat pe capotă, trântindu-l de carosabil.

În cursul audierii de către organele de urmărire penală, Mareș a refuzat să dea declarații, iar Vieriu nu a recunoscut că l-ar fi lovit pe Răzvan E. S-a recunoscut însă în imaginile video înregistrate de camerele benzinăriei. Cei doi agresori și-au recunoscut însă faptele în fața magistraților Judecătoriei. Răzvan E. și Alice T. s-au prezentat în fața magistraților ca soț și soție, constituindu-se părți civile. Alice T. a solicitat despăgubiri materiale de 3.000 de lei, reprezentând costul tratamentelor medicale și daune morale de 35.000 lei. Daunele materiale solicitate de Răzvan E. s-au ridicat la 1.000 de lei, bărbatul incluzând în acestea și contravaloarea a două zile de muncă pe care nu le mai putuse efectua. Tot el a cerut și daune morale în sumă de 10.000 de lei.

Cei doi agresori lucrau ca șoferi, ambii având antecedente penale. Faptul că și-au recunoscut vina le-a adus totuși pedepse ușoare. Mareș a fost condamnat la 9 luni de închisoare, iar Vieriu la 6 luni de închisoare, ambele pedepse fiind cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Cei doi vor trebui totodată să plătească soților E. daune civile totale în sumă de 20.500 lei. Sentința Judecătoriei nu este definitivă, ea fiind atacată de cei doi inculpați. Contestația acestora va fi judecată de Curtea de Apel la începutul lunii octombrie.

Comentarii