O colaborare a UMF asigură pregătirea rezidenţilor în condiţii similare cu cele din Franţa

vineri, 25 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 O colaborare a UMF asigură pregătirea rezidenţilor în condiţii similare cu cele din Franţa

Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) a precizat că, în ultima şedinţă ce a avut loc la mijlocul lunii iunie, prorectorul prof.dr. Radu Iliescu a susţinut o informare cu privire la parteneriatul universităţii cu UNESS.fr şi UNESS Internaţional. 

Acest proiect, care este demarat în 2018, oferă mai multe beneficii profesorilor şi studenţilor universităţii, în contextul în care România este singura ţară din afara spaţiului francez care are, astfel, acces la Banque Francaise d’Entrainement, ce conţine peste 18.000 de materiale de pregătire în domeniul medical pentru admiterea la rezidenţiatul francez.

„Proiectul oferă oportunitatea de a beneficia de educaţie medicală francofonă la standarde europene. UNESS.fr (Universitatea Digitală Francofonă a Sănătăţii şi a Sportului din Franţa) este principalul organism academic de difuzare şi valorizare a excelenţei informatice în domeniul sănătăţii, care reuneşte toate universităţile din Franţa care au facultăţi de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie şi Ştiinţele Vieţii. Din acest organism s-a creat UNESS International, o iniţiativă a comunităţii universitare franceze de a oferi platforme digitale de formare în domeniul sănătăţii”, au transmis reprezentanţii Senatului UMF.

Prin aderarea la această platformă, 100 de studenţi fracofoni de la UMF au posibilitatea de a se pregăti pentru accesul la formarea în rezidenţiat în Franţa în aceleaşi condiţii precum colegii lor francezi. Recent, parteneriatul a fost extins, iar UMF are acces la platforma de pregătire teoretică în rezidenţiat, iar în moment, rezidenţii de specialitatea ATI, coordonaţi de prof.dr. Ioana Grigoraş, preşedintele Senatului UMF, testează felul în care poate fi utilizată cât mai benefic această platformă. 

Comentarii