O fotografie cu interlopi şi gulere albe, plus niscai completări în premieră mondială

sâmbătă, 29 aprilie 2023, 01:50
3 MIN
 O fotografie cu interlopi şi gulere albe, plus niscai completări în premieră mondială

Ehehei, apăi, stimaţi contribuabili de bună credinţă, aşa cum vă spuneam încă de rândul trecut aicea la rubricuţă, iacătă că pe azi s-a împlinit sorocul la pus pe căprării în acest colţişor de gazetă şi niscai interlopi din târg. 

Căci, na, aşa auzitărăm prin unele cotloane din oraş: că s-ar cam fi supărat băieţii, căci, ce, numai politicieni toată ziua? În fine, iacătă ce poză faină ne trimite, la poşta redacţiei, un grup de ieşeni indignaţi, dragii moşului, una care s-a mai vânturat pe ici pe colo, dar care azi vine cu ceva completări! Aşadar, mai întâi, vorba cântecului: ce avem nooi aiceaa?

După cum ne-au şi indicat deja ieşenii mai sus pomeniţi, aicea avem în primul rând o masă rotundă (ştim, e pătrată, dar la gaşcă pare totul la rotund) la care jupân pare a fi, cum se şi poate ghici, Costică Vandam, în stânga pe negru. Personagiu aterizat în târg de la Brăila, acuma mai mulţi ani, şi care la momentul actual are zeci de dosare penale, ceva tentative de omor, peste 200 de apeluri la 112 făcute de cei abuzaţi de el şi familia lui. Cum de mai rezistă omul, a întrebat cineva acolo în spate? Şi noi ne cam întrebăm, dar iată că aceiaşi ieşeni indignaţi, ce par oameni foarte-foarte informaţi şi cu acces la date sensibile, vorbesc de o „structură a acoperiţilor” ce are de la o zi la alta mai multă influenţă, făcându-l mai curat şi mai uscat în dosarele cu potenţial vărgat.

Aşadar, Vandam are în dreapta lui pe mister Robert, în prim plan, fratele unei doamne judecător cu acelaşi nume de la Curtea de Apel, calitate care îi dă mare intrare la astfel de mese, prietenii ar şti ei pentru ce.

De altfel, aceiaşi oameni informaţi spun că s-a şi întâmplat recent să se dea o sentinţă în folosul jupânului interlop chiar de către madam. Bine, madam spune că nu ştia ce şi cum, ceea ce poate fi posibil până la proba contrarie. Iar ambii ar fi ajutaţi în toate cele, dar mai ales la pralinele de pe masă, de advocatul Costeluş Curcan, frate cu imobiliarul pus pe şmenuit prin centru, advocat prezent şi el în spirit şi simţiri, după cum vedeţi. Deh, la o bere şi băieţii, ce, n-au voie? Doar îs majori…

Dom’ Costel şi dom’ Ionel: îl crede sau nu-l crede?

Una scurtă şi-am plecat, ca să fie ceva totuşi şi din zona politichiei de Bahlui, să nu se supere nici lumea de aicea. Iacătă o fotografie faină şi de la ultima vizită în târg a lui Ciucă, acum câteva zile!

Nu se aude ce îi spune, asta însă putem uşor bănui, dar voi ce spuneţi, dragi telespectatori: îl crede sau nu-l crede?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii