O halucinaţie l-a băgat sub tramvai

marți, 05 decembrie 2017, 02:50
2 MIN
 O halucinaţie l-a băgat sub tramvai

Un bărbat cunoscut cu probleme psihice s-a aruncat în faţa unui tramvai ce venea dinspre Dacia, în zona Podul de Piatră. Motivul pentru care victima a recurs la gestul extrem ar fi o halucinaţie provocată de afecţiunea cu care este diagnosticat: schizofrenie paranoidă. Tânărul în vârstă de 29 de ani este internat în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Accidentul în urma căruia s-a rănit grav a avut loc în cursul după-amiezii de ieri, la aproximativ 300 de metri de staţia de tramvai din Podul de Piatră. „Bărbatul este cunoscut cu pro­bleme psihice, se află sub tratament pentru o afecţiune psihică, dar nu ştim dacă şi-a urmat schema terapeutică în ultimele zile. În urma unei halucinaţii, bărbatul s-a aruncat în faţa tramvaiului. Este vorba despre o tentativă de sinucidere din cauze medicale. Bărbatul s-a aruncat în faţa tramvaiului din cauză că, după cum i-a spus medicului de pe TIM care a mers acolo, a văzut ceva pe şina de tramvai, dar nu tramvaiul. Colega ne-a transmis că, cel mai probabil, din cauza afecţiunii cu care este diagnosticat, nu s-a putut înţelege cu bărbatul“, a precizat dr. Ovidiu Popa, medic specialist UPU-SMURD. După ce a fost scoasă de sub tramvai de pompierii SMURD, victima a fost transportată la Spitalul „Sf. Spiridon“.

Potrivit medicilor, bolnavul are mai multe plăgi şi excoriaţii, iar în coapsa stân­gă i-a intrat un fier forjat din structura şinelor. „Prezintă un traumatism toracic sever, o contuzie abdominală, multiple plăgi şi excoriaţii, respectiv un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei. Bucata de fier care i-a intrat în coapsa stângă va fi extrasă în sala de operaţie după ce, la locul accidentului, i-a fost doar tăiată, astfel încât să se excludă riscurile unei hemoragii importante“, a mai punctat dr. Popa. Poliţiştii ieşeni efectuează cercetări pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului.

Comentarii