O listă a dezastrelor patronate de Arsene (PSD): incendiul de la spitalul Piatra Neamț, eșecul spitalului Lețcani, podul prăbușit peste Siret. Baronul de Neamț, amic cu Sorin Grindeanu

vineri, 10 iunie 2022, 14:40
2 MIN
 O listă a dezastrelor patronate de Arsene (PSD): incendiul de la spitalul Piatra Neamț, eșecul spitalului Lețcani, podul prăbușit peste Siret. Baronul de Neamț, amic cu Sorin Grindeanu

O listă a dezastrelor patronate de Arsene (PSD): doar în ultimii trei ani, numele său a fost implicat în incendiul de la spitalul Piatra Neamț, eșecul spitalului Lețcani, podul prăbușit peste Siret. El este judecat pentru corupție, fiind deja condamnat în primă instanță la peste opt ani de închisoare.

În aprilie, când Arsene a fost condamnat în primă instanță, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a evitat să-l expulzeze din partid: „Chiar nu-i un moment fericit nici pentru el nici pentru familia sa. Sigur, nu comentez eu deciziile instanței, n-am s-o fac niciodată”.

Însă, dincolo de problemele penale, Ionel Arsene a patronat, în calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț, câteva din cele mai dramatice dezastre din ultimii ani:

-incendiul de la Spitalul Piatra Neamț, din noiembrie 2020, când zece persoane au murit, din care o parte arse de vii. Parchetul a anunțat, în octombrie 2021, că o serie de persoane au fost puse sub acuzare, dar dosarul nu pare să fi ajuns în fața judecătorilor. Spitalul este subordonat Consiliului Județean Neamț, iar presa a arătat în repetate rânduri că Arsene este cel care decide, de facto, managerii.
-spitalul modular de la Lețcani, o investiție de circa 12 milioane de euro, la care a contribuit și Consiliul Județean Neamț cu 3,4 milioane euro. Acesta a funcționat doar pentru o perioada de câteva luni, fiind in mod repetat închis din cauza problemelor tehnice. Deși a fost anunțat cu o capacitate de 250 de paturi dintre care 100 pentru Terapie Intensivă, spitalul nu a putut funcționa niciodată nici măcar la jumătate din capacitate. Iarna, puținii pacienți au fost mutați, datorită frigului. În prezent, el este închis și ocupă terenul unei exploatări agricole. Probabil că statul va fi nevoit să consume noi surse publice pentru a muta spitalul. El a fost preluat de ISU.
-podul de peste Siret, de la Luțca, renovat de CJ Neamț și „garantat” de Ionel Arsene. 8 milioane de lei, bani publici, s-au cheltuit pentru reabilitarea acestui pod care după doar jumămate de an s-a prăbușit în timp ce era traversat de mașini. Constructorul podului este un fost vicepreşedinte PSD al CJ Neamţ, tatăl unui ex-deputat PSD. Arsene este amic cu Sorin Grindeanu, presa relata, în 2017, că au fost văzuți la masă, în Herăstrău.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii