O mașină electrică rară primită de Nadia Comăneci de la președintele Mexicului a ajuns la un colecționar sucevean

marți, 06 aprilie 2021, 10:16
1 MIN
 O mașină electrică rară primită de Nadia Comăneci de la președintele Mexicului a ajuns la un colecționar sucevean

Omul de afaceri Alexandru Șcheul, care are deschisă la Horodnic o expoziție impresionantă de motociclete și vehicule retro, a achiziționat recent o mașină electrică de agrement de mare valoare, care a aparținut marii gimnaste Nadia Comăneci, fiind primită cadou de aceasta de la președintele Mexicului, în anul 1977. Mașinuța electrică, restaurată și repusă în funcțiune, va fi de acum încolo vedeta ”Expo Bucovina” de la Horodnic.

După performanțele din 1976, dela Olimpiada de la Montreal, Nadia Comăneci a devenit celebră în întreaga lume. A luat atunci prima notă de 10 din istoria gimnasticii. Un an mai târziu, în 1977, gimnasta a mers în Mexic, la un turneu cu lotul feminin de gimnastică al României. Președintele Mexicului, Lopez Portillo, și fiica sa erau deja fani ai Nadiei, astfel că aceștia și-au dorit să o cunoască personal. Nadia a fost plimbată de fiica președintelui cu mașina marca Viniera, o copie după un model de epocă Rolls Royce, și a primit cadou un model identic.

Automobilul a fost un soi de moft al familiei președintelui, un automobil propulsat electric fiind o veritabilă raritate la vremea respectivă.

Aflați amănunte de pe monitorulsv.ro.

Comentarii