O palmă usturătoare pentru administraţia Aeroportului. Cum s-a ajuns aici?

marți, 24 aprilie 2018, 22:10
2 MIN
 O palmă usturătoare pentru administraţia Aeroportului. Cum s-a ajuns aici?

Instanţa a anulat parţial Hotărârea 23/ 21.12.2017 prin care Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome Aeroportul a decis să îl suspende din funcţie pe directorul general de atunci, Alexandru Anghel. Decizia Tribunalului a venit chiar în preziua prezentării situaţiei financiare – altminteri foarte bune – de anul trecut, din vremea administraţiei Anghel.

Amintim că, pe 21 decembrie 2017, cinci membri ai Consiliului de Administraţie al Aeroportului au votat pentru „suspendarea Contractului de mandat nr. 98/12.10.2017 a (sic!) dlui Anghel Alexandru pentru postul de Directorul (sic!) General Provizoriu deoarece nu a respectat, cu vădită intenţie, regulamentele Regiei şi legislaţia în vigoare”. Acest articol şi următorul, care precizează că „suspendarea (…) începe cu data de 22.12.2017”, au fost anulate de către instanţa civilă-contencios administrativ a Tribunalului ieşean. Celelalte opt articole ale controversatei HCA nr. 23 rămân în vigoare, ceea ce înseamnă că actualul director general provizoriu, Monica Nichituş, îşi poate continua mandatul.

Decizia instanţei nu este definitivă, dar, dacă în urma unui eventual apel va rămâne neschimbată, Alexandru Anghel va trebui să fie despăgubit cu 1600 de lei, cheltuieli de judecată, şi să fie remunerat pentru perioada de aproximativ două luni rămasă până la încheierea de facto a mandatului. În urma „suspendării”, lui Anghel i-a fost interzis accesul în partea administrativă, Aeroportul rămânând temporar descoperit în ceea ce priveşte certificarea de securitate – obţinută de fostul director de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română. De altfel, nici astăzi nu este limpede cine coordonează acest set de măsuri în cazul unui eveniment nedorit pe Aeroportul ieşean, o solicitare în acest sens adresată de ziarul nostru administraţiei Aeroportului cu mai bine de o lună în urmă rămânând fără răspuns.

Comentarii