O parte dintre angajaţii Carrefour Iaşi poartă banderole albe ca formă de protest împotriva salariilor mici

miercuri, 27 martie 2024, 15:16
1 MIN
 O parte dintre angajaţii Carrefour Iaşi poartă banderole albe ca formă de protest împotriva salariilor mici

Angajaţii Carrefour din Iaşi încă mai poartă banderole albe ca formă de protest împotriva salariilor mici şi a altor condiţii de muncă pe care le consideră nesatisfăcătoare. Mai bine de jumătate dintre angajaţii din România ai retailerului francez sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. “De ce protestăm? Păi cine mai poate munci în ziua de azi pe banii ăştia, aproape 2.000 de lei. Weekenduri muncite, de sărbători la fel, multă muncă. Este greu, sperăm să primim salarii mai mari. Atâta muncă, pe bani puţini”, ne-a spus astăzi o angajată Carrefour din Iaşi.

La începutul acestei săptămâni, sindicatele din cadrul Grupului Carrefour au organizat o acţiune de pichetare a sediului companiei din Bucureşti. Sindicatele cer acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă şi acordarea unei prime de transport pentru angajaţi. De asemenea, au fost exprimate nemulţumiri legate de salarii. Pentru jumătate dintre angajaţi, sunt la nivelul salariului minim pe economie.

Compania a anunţat că noul contract colectiv de muncă va fi negociat în perioada următoare, dar sindicatele insistă pentru acordarea imediată a acestor beneficii, având în vedere că angajaţii se confruntă cu un volum mare de muncă înaintea sărbătorilor de Paşte şi au nevoie de sprijin acum.

La începutul acestui an, retailerul anunţa că a fost recunoscut drept Angajator de Top pentru al doilea an la rând de către Top Employers Institute, autoritatea globală responsabilă de recunoaşterea excelenţei în resursele umane. “(…) În cei peste 22 de ani de prezenţă pe piaţa locală, am construit un business puternic cu rezultate extraordinare, datorită dedicării angajaţilor noştri (…)”, declara în ianuarie un membru în Comitetul Executiv al Carrefour România.

Comentarii