O persoană arestată în ancheta cu privire la seria de colete suspecte, anunţă FBI

vineri, 26 octombrie 2018, 18:32
2 MIN
 O persoană arestată în ancheta cu privire la seria de colete suspecte, anunţă FBI

O persoană a fost arestată, în apropiere de Miami, în cadrul anchetei cu privire la colete suspecte-capcană adresate unor personalităţi democrate şi critici ai preşedintelui american Donald Trump, a anunţat vineri poliţia federală (FBI), un bărbat potrivit ziarului The New York Times, relatează Reuters.

Alte două colete au fost interceptate vineri – unul adresat senatorului democrat Cory Booker, celălalt fostului director al serviciilor naţionale americane de informaţii (DNI) James Clapper.

În total, 12 pachete au fost trimise unor personalităţi precum fostul şef al statului Barack Obama sau actorul Robert de Niro.

Numele persoanei arestate nu a fost dezvăluit imediat, relatează The Associated Press.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului Justiţiei, Sarah Flores, a anunţat o conferinţă de presă vineri.

Autorităţile au descoperit 12 dispozitive adresate, între alţii, fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden şi fostei candidate la preşedinţie Hillary Clinton.

FBI a anunţat vineri că pachetul adresat senatorului democrat Cory Booker din New Jersey a fost interceptat în Florida.

Alt colet, adresat lui James Clapper prin CNN, a fost descoperit la un birou poştal.

Toate cele 12 ţinte sunt ostile preşedintelui american Donald Trump.

”CHESTIA ASTA CU BOMBELE”

Locatarul Casei Albe a apreciat vineri că aceste alerte cu colete suspecte care vizează polticieni democraţi şi CNN distrag atenţia de la alegerile de la jumătate de mandat.

El a denunţat ”chestia asta cu bombe”.

”Republicanii se descurcă aşa de bine în votul ancticipat şi în sondaje, iar acum are loc chestia asta cu «bombele» şi ritmul scade mult – ştiri nu politică. (Este) foarte nefericit ceea ce ce se întâmplă. Republicani, duceţi-vă şi votaţi!”, a scris el pe Twitter.

Trump a îndemnat iniţial la unitate, însă apoi a acuzat rapid presa de atmosfera politică plănă de disensiune.

Un oficial din cadrul forţelor de ordine a confirmat AP că pachetul suspect adresat lui Booker a fost găsit în urma unei percheziţii, în cursul nopţii de joi spre vineri la un birou poştal, la Opa-locka, în Florida.

El a precizat că acest colet seamănă cu celelate colete adresate unor ţinte ale furiei extremei drepte, al căror expeditor este biroul reprezentantei democrate Wasserman Schultz, fosta preşedintă a Partidului Democrat, la Sunrise, în Florida.

Oficialul, care nu ştia dacă pachetul urma să plece sau se întorcea la expeditor, a făcut aceste declaraţii sub protecţia anonimatului, în contextul în care ancheta este în curs.

Comentarii