O plagiatoare dovedită şi o securistă revine să predea la Universitate. Decizie de neînţeles!

sâmbătă, 06 noiembrie 2021, 11:38
1 MIN
 O plagiatoare dovedită şi o securistă revine să predea la Universitate. Decizie de neînţeles!

O plagiatoare dovedită, fost ofiţer de securitate pe vremea regimului comunist, va reveni în funcţia de conferenţiar universitar şi va preda la universitatea din Oradea, urmare a unei decizii a justiţiei. Ea va fi despăgubită cu circa 500.000 de lei. În urmă cu cinci ani, în 2016, Daniela Ionescu a fost concediată de universitatea din Oradea, după ce, prin ordin al ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, i-a fost retras gradul didactic de conferenţiar şi i-a fost desfăcut contractul de muncă. Ea era decan al facultăţii de textile-pielărie din cadrul acestei universităţi. 

Daniela Ionescu a fost ofiţer de securitate înainte de 1989, după care a devenit cadru universitar. Ea este căsătorită cu liderul sindical al universităţii. Potrivit ebihoreanul.ro, ea a fost prima persoană din România condamnată penal pentru plagiat: Daniela Ionescu copiase cartea unei profesoare din Iaşi, faptă pentru care, în 2003, a plătit o amendă penală, iar autoarea lucrării pe care o copiase a beneficiat de despăgubiri de 200 de milioane de lei vechi. 

Universitatea din Oradea nu numai că nu a sancţionat-o, dar a promovat-o. În 2005, Daniela Ionescu a promovat la gradul de conferenţiar, între 2006 şi 2008 a fost decana Facultăţii de Textile-Pielărie, iar în 2016 era la un pas să ajungă profesor universitar. 

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii