O profesoară din Pakistan a câștigat Global Teacher Prize 2023. Activitatea care i-a adus prețiosul premiu

sâmbătă, 11 noiembrie 2023, 15:16
1 MIN
 O profesoară din Pakistan a câștigat Global Teacher Prize 2023. Activitatea care i-a adus prețiosul premiu

Profesoara pakistaneză Sister Zeph, care și-a fondat propria școală pentru copiii defavorizați în curtea casei sale când avea doar 13 ani, a fost desemnată câștigătoarea prestigioasei distincții Global Teacher Prize 2023. 

Premiul este acordat de Fundația Varkey, în colaborare cu UNESCO și în parteneriat strategic cu Dubai Cares, o organizație filantropică globală cu sediul în Emiratele Arabe Unite.

Câștigătoarea a fost anunțată pe 8 noiembrie 2023, la sediul UNESCO din Paris, Franța.

Sister Zeph și-a fondat propria școală în curtea casei ei, la doar 13 ani, pentru copiii ai căror părinți nu puteau  plăti taxe. Ea lucra opt ore pe zi pentru a finanța școala, apoi le preda elevii încă patru ore și în timpul nopții se pregătea pentru propriile studii. Douăzeci și șase de ani mai târziu, școala, acum găzduită într-o clădire nou-nouță, oferă educație gratuită pentru peste 200 de copii defavorizați.

De la o vârstă fragedă profesoara s-a confruntat cu adversitatea și a apărut ca un far de speranță pentru copiii defavorizați din comunitatea ei. Mulți dintre elevii săi au ajuns să lucreze pentru fundația ei dedicată educației, în timp ce alții au continuat o carieră profesională de mare succes.

Mai mult, pe educatieprivata

Comentarii