O sătmăreancă a furat bani de la PROVIDENT și a scăpat de închisoare

miercuri, 01 februarie 2023, 10:59
1 MIN
 O sătmăreancă a furat bani de la PROVIDENT și a scăpat de închisoare

O sătmăreancă, angajată cu patru ore la societatea de acordarea a creditelor de consum Provident, a fost condamnată ASTĂZI la o pedeapsă de un an şi patru luni închisoare cu AMÂNAREA aplicării pedepsei. Cu alte cuvinte, a scăpat mai ușor decât ar fi putut spera, cazierul fiindu-i curat ca și lacrima.

Conform informațiilor PresaSM, sătmăreanca și-a desfășurat activitatea ca și agent vânzări, având ca și atribuții de serviciu gestionarea colectării ratelor creditelor clienților, colectarea periodică a ratelor, păstrarea evidenței exacte a acestora, transmiterea documentelor întocmite către angajator.

Doar că – în 17 cazuri – sătmăreanca și-a însușit cu intenție de la mai mulți clienți sumele de bani reprezentând rate încasate, aflate în posesia sa și aparținând Provident, producând astfel o pagubă în valoare totală de 7.333,04 lei, din care dar 1.000 de lei a fost stinsă prin plată.

Potrivit datelor PresaSM, angajata i-a mințit pe reprezentanții Provident că a pierdut o sumă de 1.705 lei, astfel trezind suspiciunea comiterii unei fraude.

Aceștia au procedat la verificarea încasărilor clienților, ocazie cu care s-a constatat prejudiciul și au formulat plângere penală împotriva sătmărencei. Angajata și-a recunoscut toate faptele de care a fost acuzată.

Sursa: presasm

Comentarii