O socoteală cu Libelulă

miercuri, 03 iulie 2019, 01:50
2 MIN
 O socoteală cu Libelulă

Fojgăială mare la partidoiul ieşean în ultima perioadă, stimaţi telespectatori, pe motiv că la ora asta filiala nu are încă un candidat la premărie care, hai, nu neapărat să ofere şanse palpabile de câştig, dar măcar să iasă din cursă cu un scor onorabil, nu ruşinos. 

Iar ultima variantă discutată ar fi, zice-se, aruncarea în cursă a doftorului dipotat Libelulă (jumătate om, jumătate altceva), noul evroparlamentar, care va renunţa astfel la mandat. Socoteala cu Libelulă ar fi cam aşa: partidoiul are la Iaşi nucleu dur de 15%, el mai poate adăuga un 10%.

Şi, cum Chirica e orfan de partid, iar PNL şi USR aproape sigur nu se vor înţelege asupra unui candidat comun, iaca socoteala: Libelulă are şanse să devină premare, la vot într-un tur. Hmmm, vouă nu vă dă la socoteala asta, ca şi nouă, cu virgulă?

PS: Doi la mână – nu, băbăeţi de la partidoi, 15% nu este încă fundul sacului la Iaşi, ci se poate şi mai jos. Păi, la nivel naţional, s-au dus deja 4 procente din alea 23. Oare la Iaşi câte s-au dus deja din alea 15?

Trupă mare, procente mici

Boon, dar ce se va întâmpla după alegerile locale, când se va întoarce Libelulă ‘napoi la partidoi? Dacă va câştiga premăria e una, dar haideţi să mergem pe varianta opusă, muuult mai probabilă? În jalania care e acolo la partidoi din cauza procentelor puţine, cicâ întoarcerea lui Libelulă va produce o şi mai mare problemă, căci, zice-se, el ar avea garantat un post pe lista de candidaturi eligibile la dipotaţi, pentru că s-a sacrificat pentru partid şi a candidat, renunţând la Bruxelles.

Problema este însă alta. Cum vă spuneam şi ieri aicea, la procentele pe care pare să se aşeze partidoiul, adică undeva sub 20 la sută (pe ţară, iar la Iaşi oricum stăm sub medie), asta înseamnă un senator şi doi deputaţi siguri, restul visuri. Dacă Libelulă ia unul din cele două, să zicem că încă unul e nogociat cu Bucureştiul, unde mai încap alde Măricel, Electricianu’, Boxeoru’ sau restul trupei? Deci, bere, mici şi popcorn din belşug: se anunţă meci dur!

Comentarii