O tânără din Iaşi a murit după ce s-a izbit cu ATV-ul de un brad la munte. Ar fi refuzat casca de protecţie

duminică, 04 iunie 2023, 17:24
1 MIN
 O tânără din Iaşi a murit după ce s-a izbit cu ATV-ul de un brad la munte. Ar fi refuzat casca de protecţie

Sâmbătă, 3 iunie 2023, în jurul orei 12.50, un bărbat a sunat la 112 și a sesizat faptul că o persoană a căzut de pe ATV în zona cantonului silvic Cotu Buhii de pe raza orașului Frasin (judeţul Suceava) și s-a accidentat.

Potrivit poliţiştilor, ieşeanca Anca S. conducea un ATV, fiind însoțită de prietena sa, Cristina C.. La un moment dat, aceasta a pierdut controlul ATV-ului, virând spre stânga, părăsind drumul forestier, moment în care Cristina C. a sărit de pe ATV, iar Anca S. s-a izbit puternic de un brad. În urma impactului, Anca S. a decedat, iar însoțitoarea acesteia a suferit leziuni minore.

Din informaţiile poliţiştilor, Anca S. (39 de ani), din municipiul Iași, și alte nouă persoane au închiriat cinci ATV-uri pentru a se plimba. Niciuna dintre cele 10 persoane nu purta echipament de protecție, respectiv cască, refuzând să îl ridice de la punctul de închiriere. Aceștia au plecat pe traseul turistic stabilit, respectiv pe drumul forestier Cotu, de pe raza cantonului silvic Cotu Buhii, Ocolul Silvic Frasin.

Cristina C. a fost preluată de echipajul medical și transportată la Spitalul de Urgență Gura Humorului, unde a fost diagnosticată cu contuzie abdominală, fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

 

Comentarii