Olandez arestat la laşi pentru trafic de droguri, trimis în Germania

miercuri, 17 aprilie 2019, 01:56
1 MIN
 Olandez arestat la laşi  pentru trafic de droguri, trimis în Germania

Un bărbat originar din Olanda a fost arestat de autorităţile din Iaşi şi va fi extrădat în Germania pentru a fi cercetat într-un dosar de trafic de droguri.

Kenneth Gwendley Matthew a fost prins la Iaşi în baza unui mandat european de arestare, el fiind încarcerat şi în ţara noastră pentru trafic de stupefiante. Potrivit documentaţiei trimise de autorităţile din Germania, Matthew este originar din Olanda, însă are domiciliul în Belgia. Mandatul european de arestare pe numele său a fost emis în iulie 2018, acuzaţia fiind de „import ilegal de substanţe narcotice în cantităţi deloc neglijabile“.

Potrivit anchetatorilor, în decembrie 2016, individul a fost prins în Germania, într-o maşină, având asupra sa 1.000 de tablete de ecstasy. Olandezul era doar curier al drogurilor, el urmând să primească 1.500 de euro pentru ajutorul său. Ulterior acelui incident, el a venit în România. Matthew va fi extrădat în perioada următoare. Bărbatul a fost de acord să fie trimis în Germania, potrivit depoziţiei sale, depuse la dosar.

Comentarii