Olandezul Tim van Rijthoven, care a făcut senzaţie la ‘s-Hertogenbosch, a primit wild card pentru Wimbledon

marți, 14 iunie 2022, 16:14
1 MIN
 Olandezul Tim van Rijthoven, care a făcut senzaţie la ‘s-Hertogenbosch, a primit wild card pentru Wimbledon

Tenismanul olandez Tim van Rijthoven, care a făcut senzaţie săptămâna trecută, câştigând turneul ATP de la 's-Hertogenbosch (Ţările de Jos), a primit un wild card pentru Wimbledon, a anunţat marţi managerul său, informează radioteleviziunea belgiană RTBF.

Tim van Rijthoven l-a spulberat duminică, în finala de la 's-Hertogenbosch, cu 6-4, 6-1, pe rusul Daniil Medvedev, care avea să revină începând de luni pe prima poziţie a ierarhiei internaţionale. Olandezul de 25 de ani era locul 205 mondial când a beneficiat de un wild card la competiţia organizată în ţara sa. Van Rijthoven aproape că nu jucase în circuitul ATP, în care mai avusese o singură participare, în 2016, ca "lucky loser" la turneul de la Winston-Salem. El a trecut sâmbătă în semifinale de canadianul Felix Auger-Aliassime, locul 9 mondial, în trei seturi 6-3, 1-6, 7-6 (7/5).

Van Rijthoven, înalt de 1,95 m, care nu învinsese niciodată un jucător clasat mai sus de locul 80, a înşirat victoriile ca într-un vis, comentează RTBF. Olandezul a atins sferturile de finală în turneul pentru juniori de la Wimbledon în 2014, însă nu a putut confirma această performanţă, mai ales din cauza unor accidentări. "Faptul că obţine o invitaţie ca jucător străin este ceva deosebit", a comentat consilierul său. Graţie victoriei sale la Libema Open, Van Rijthoven a urcat de pe locul 205 pe locul 106 în clasamentul mondial. El ar fi urmat să participe în această săptămână la un turneu challenger la Ilkley, dar s-a retras. 

SURSA: Agerpres

 

Comentarii