Opozantul Juan Guaido, declarat ineligibil pe o perioadă de 15 ani

joi, 28 martie 2019, 22:44
1 MIN
 Opozantul Juan Guaido, declarat ineligibil pe o perioadă de 15 ani

Puterea venezueleană şi-a sporit joi presiunea asupra lui Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar de aproximativ 50 de ţări, declarându-l ineligibil pe o perioadă de 15 ani, o sancţiune respinsă imediat de către şeful opoziţiei.

Această decizie sporeşte tensiunea în această ţară petrolieră, paralizată de o nouă pană de electricitate masivă, de luni, şi care are doi lideri rivali ce-şi dispută puterea – şeful socialist al statului Nicolas Maduro şi deputatul de centru-dreapta Juan Guaido.

La Caracas, Controlorul General al republicii Elvis Amoroso, însărcinat cu transparenţa administraţiei în Venezuela, a decis joi ”să interzică exercitare oricărei funcţii publice alese cetăţeanului (Juan Guaido) pe durata maxim prevăzută de lege”, adică de 15 ani, din cauza unei presupuse corupţii, a declarat el la televiziunea de stat.

Potrivit lui Amoroso, considerat un apropiat al regimului, opozantul nu şi-a justificat, în declaraţiile de avere, anumite cheltuieli realizate în Venezuela şi în străinătate cu fonduri provenind din alte ţări.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Comentarii